Berghaus schoenen zijn uitstekende wandelschoenen en bergschoenen uit Engeland. Want hoewel Berghaus erg Duits klinkt is Berghaus toch echt een Britse fabrikant van outdoor artikelen waaronder ook Berghaus schoenen voor outdoor activiteiten.

Berghaus is een echte specialist in alles wat met outdoor-activiteiten, bergbeklimmen en wandelen te maken heeft. De Berghaus schoenen zijn in Nederland maar bij een beperkt aantal winkels te koop. Gelukkig is er internet.

Kijk maar eens bij de aanbiedingen van Berghaus artikelen bij onderstaande online winkels wat er online allemaal aan Berghaus schoenen en andere Berghaus outdoor artikelen in Nederland te koop is.

Specialisten in outdoor artikelen

De geschiedenis van het outdoor kledingmerk Berghaus begon in 1966. Twee Britse bergwandelaars en bergbeklimmers, Gordon Davison en Peter Lockey waren helemaal gefrustreerd door het gebrek aan goede outdoorartikelen in Engeland en besloten om in Newcastle hun eigen outdoorwinkel op te zetten waar ze geïmporteerde outdoorartikelen van gespecialiseerde kwaliteitsmerken gingen verkopen. Zo waren ze de eerste winkel in Engeland die de beroemde Scarpa wandelschoenen verkochten.

Al snel bleef het echter niet bij importeren en gingen de mannen hun eigen ideale outdoorartikelen ontwerpen, maken en verkopen. Deze eigen producten verkochten ze onder de merknaam Berghaus.

Naam maakte ze in het begin vooral met de Berghaus rugzakken, maar later ook met hun Gore-Tex en Yeti wandelsokken. Berghaus was één van de eerste Europese merken die Gore-Tex gebruikte, een materiaal die nu door alle outdoormerken gebruikt wordt. Een echte voorloper dus, dit geeft aan dat Berghaus een merk is die voorop loopt in outdoor ontwikkelingen,

Berghaus schoenen

Berghaus schoenen werden pas later aan het assortiment toegevoegd. Het maken van goede wandelschoenen vraagt immers veel specifieke kennis. Berghaus heeft deze kennis echrer inmiddels ruimschoots in huis en maakt uitstekende Berghaus wandelschoenen.

Deze Berghaus schoenen zijn in Nederland helaas niet heel ruimschoots voorhanden. Gelukkig zijn er wel enkele goede winkels die Berghaus schoenen verkopen, vaak via internet. Kijk maar bij de bovengenoemde aanbiedingen van Berghaus schoenen.

Zie ook: Meer goede wandelschoenen

Onderwerpen
Berghaus wandelschoenen, Berghaus outdoor schoenen, outdoor laarzen.