Als je gaat hardlopen heb je goede hardloopschoenen nodig. Maar wat zijn goede hardloopschoenen? Wij kijken hier naar de beste merken hardloopschoenen. Loopschoenen die worden aangeraden door fanatieke hardlopers die alleen het beste materiaal willen.

Hieronder staan de beste merken. Wil je liever weten wat er allemaal aan hardloopschoenen te koop is? Kijk dan bij de aanbiedingen van hardloopschoenen bij de aanbevolen winkels voor het aanbod bij de beste schoenwinkels en sportwinkels in Nederland.

Brooks schoenen
Brooks schoenen zijn volgens velen de beste hardloopschoenen die er te krijgen zijn. En dat dateert niet van de laatste jaren, Brooks is al in 1914 opgericht, en tegenwoordig helemaal gespecialiseerd in schoenen, kleding en accessoires voor hardlopers. Een echte kenner op hardloopgebied dus, en dat zie je terug aan de hoge kwaliteit van Brooks hardloopschoenen. Helaas verkopen maar weinig winkels in Nederland Brooks loopschoenen, maar via bovenstaande link naar Brooks schoenen vind je ze.

Saucony schoenen
Ook Saucony een specialist in hardloopschoenen van bijzonder hoge kwaliteit. En ook Saucony kent vele aanhangers die vinden dat Saucony DE loopschoenen maakt. Saucony is al in 1898 opgericht onder de indrukwekkende naam A.R. Hyde & Sons en Hyde Athletic Industries. De naam Saucony gebruiken ze pas sinds 1998, maar toch is Saucony een begrip in de hardloopwereld. Naast hardloopschoenen maakt Saucony tegenwoordig ook sneakers.

Mizuno schoenen
Mizuno is ook zo’n topper op het gebied van hardloopschoenen. Evenals Brooks is Mizuno al een oud merk, het werd in 1906 in Osaka opgericht. Mizuno is echter een bedrijf wat bij veel meer sporten actief is dan Brooks. Zo is bijvoorbeeld de golfsport erg belangrijk voor Mizuno. Maar die diversiteit gaat niet ten koste van de kwaliteit van de hardloopschoenen van dit merk. Mizuno loopschoenen worden gerekend tot de beste hardloopschoenen die er te krijgen zijn.

Adidas schoenen
Natuurlijk mag Adidas niet in dit overzicht ontbreken. De Duitsers maken al sinds heugenis uitstekende hardloopschoensen tegen heel aantrekkelijke prijzen. Adidas brengt een hele grote en brede collectie hardloopschoenen voor dames, heren, meisjes en jongens op de markt.

New Balance schoenen
Het Britse New Balance is een specialist in hardloopschoenen, al zijn ze tegenwoordig vooral bekend om hun sneakers die van deze hardloopschoenen afgeleid zijn. Het bijzondere aan New Balance is dat ze – in tegenstelling tot concurrenten als Nike, Adidas en Puma – niets aan sponsoring en reclame doen, maar toch heel succesvol zijn in de verkoop van hun schoenen. Wekelijks levert New Balance tienduizenden schoenen af! Dit zijn dus schoenen die door hun kwaliteit en uitstraling zichzelf verkopen. Dat geldt ook voor de New Balance hardloopschoenen.

Nike schoenen
Ook het bekende Amerikaanse sportmerk Nike maakt uitstekende hardloopschoenen. Als koper kun je kiezen uit vele modellen loopschoenen en nog heel veel meer varianten. Nike maakt heel betaalbare hardloopschoenen voor een breed publiek. Voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

Reebok schoenen
Reebok is het Afrikaanse woord voor de antilope, één van de snelste dieren die onze planeet bevolken. Een heel toepasselijke naam voor een grote producent van hardloopschoenen. Overigens is met bedrijf Reebok niet Afrikaans maar Brits en veel ouder dan de meeste mensen denken. Reebok bestaat al sinds 1895 en is vanaf het eerste moment een specialist geweest in hardloopschoenen en andere sportschoenen. Tegenwoordig maken ze ook veel sneakers.

Salomon schoenen
Salomon staat vooral bekend als outdoormerk, maar niet alleen op het gebied van wandelschoenen zijn ze één van de beste, ook de Salomon hardloopschoenen worden tot de beste loopschoenen ter wereld gerekend. Het zal je ook niet verbazen dat het outdoormerk Salomon toonaangevend is als producent van hardloopschoenen die geschikt zijn voor slecht terrein.

Hoka schoenen (Hoka One One)
Hoka One One (of kortweg Hoka) is een specialist in hardloopschoenen. Ze bieden een groot aantal modellen, met ieder hun unieke eigenschappen. Wat de meeste Hoka schoenen gemeen hebben is hun zeer dikke zool, hun loopcomfort en de goede prestaties, vooral als de weg omhoog en omlaag loopt. Vooral bij trail running in bergachtig of heuvelachtig terrein blinken Hoka hardloopschoenen uit.

Puma schoenen
Puma is een bekend Duits sport- en schoenenmerk dat vele goede sportschoenen maakt. Hieronder bevinden zich ook veel Puma hardloopschoenen. Dat zijn prima loopschoenen die relatief goedkoop zijn. Puma biedt veel keuze.

Meer informatie


Onderwerp:
Hier boven vind je de beste hardloopschoenen. De beste hardloopschoenen voor dames en de beste loopschoenen voor heren. Goede schoenen voor gezond hardlopen.