In principe zijn alle laarzen bedoeld voor buitengebruik, maar toch zijn er laarzen die we outdoor-laarzen noemen. Hiermee bedoelen we laarzen waarmee we de natuur ingaan. Outdoor laarzen zijn de laars-variant van wandelschoenen. Hier kijken we naar de beste outdoor laarzen.

Wat zijn outdoor laarzen?

Deze outdoor laarzen zijn sterk, waterdicht en bieden veel steun en grip. Het zijn laarzen die tegen zware omstandigheden bestand zijn. Ze worden gedragen bij de jacht, voor wandelingen op ruig terrein, maar ook door ruiters. Maar eigenlijk zijn outdoor laarzen geschikt voor alles waarbij je buitenshuis je voeten droog wilt houden, zoals bij het werken in de tuin of het uitlaten van de hond.

Echte outdoor laarzen herkennen aan het feit dat ze gesloten zijn. Ze hebben dus geen veters, want dan spreken we over hoge wandelschoenen of snowboots. Vaak is de binnenkant bekleed met een stof die het vocht dat de schoen kan binnenkomen geabsorbeerd wordt. Outdoor laarzen kunnen gemaakt zijn van leer of van rubber.

>>> TIP: Kijk hier voor een overzicht van aanbiedingen alle outdoor laarzen bij de belangrijkste winkels.

De beste outdoor laarzen (merken)

Echt goede outdoor laarzen worden maar door een beperkt aantal schoenfabrikanten gemaakt. Hieronder vind je de beste merken op dit gebied. Klik op de naam van het merk voor meer informatie en aanbiedingen van de betreffende outdoor laarzen.

Dubarry of Ireland
Het Ierse Dubarry of Ireland is de absolute nummer één in outdoor laarzen. Dubarry is geen goedkoop merk, maar hun laarzen zijn wel de beste outdoor laarzen die je kunt kopen. Dubarry laarzen houden je voeten onder alle omstandigheden droog en warm. Ze zijn er voor mannen en vrouwen in vele modellen. Zoals als hoge laarzen als lage outdoor laarzen.

Travelin
Goede leren outdoorlaarzen voor weinig geld. Dat biedt het Nederlandse outdoor schoenenmerk Travelin’. Travelin outdoor laarzen zijn gemaakt van leer en andere natuurlijke materialen. Comfortabel, geheel waterdicht en vaak gevoerd met schapenvacht. Deze maken zowel hoge outdoorlaarzen als outdoorlaarsjes.

Grisport
Grisport is een Italiaanse fabrikant van wandelschoenen en bergschoenen. Lang niet alle fabrikanten van outdoor schoenen maken ook outdoor laarzen, maar Grisport heeft wel een beperkt aantal outdoor laarzen in zijn collectie. Zoals je van Grisport mag verwachten zijn deze outdoor laarzen van topkwaliteit. Ze zijn er voor dames en heren.

Olang
Naast snowboots maakt Olang ook heel goede outdoor laarzen. Deze zijn vooral goed geschikt voor gebruik in de winter. Olang outdoor laarzen zijn niet alleen van zeer hoge kwaliteit, ze zien er vaak ook heel fraai uit.

Zoo laarzen
Zoo (foto boven) is een echte specialist in outdoor laarzen. Hun laarzen zijn bestand tegen de zwaarste omstandigheden, vuilafstotend en geheel waterdicht. Ze zijn gemaakt van leer en voorzien van een speciaal membraan dat er voor zorgt dat de laarzen wel ademen maar toch geen vocht doorlaten. Helaas zijn er alleen Zoo laarzen voor vrouwen.

Timberland
Tegenwoordig is Timberland een groot algemeen schoenenmerk dat alle soorten schoenen en laarzen voor heren, dames, kinderen en zelfs baby’s maakt, maar van origine is Timberland een specialist in wandelschoenen en andere outdoor schoenen. Het is dus niet verwonderlijk dat er zich in hun collectie nog steeds veel Timberland outdoor laarzen bevinden. Timberland is een goed merk als je betaalbare outdoor laarzen zoekt.

Foto’s: Dubarry (1 en 2), ZOO (3)

 
 
Onderwerpen:
Beste wandellaarzen goedkoop online kopen, waterdichte laarzen, beste outdoor laarzen, dames, heren.