Laarzen kunnen heel verschillende hoogtes hebben. In principe is alles dat een schacht heeft, en dus boven de enkel uitkomt, een laars. De laagste soort laarzen zijn enkellaarsjes. Overknee laarzen zijn een heel ander soort laarzen.
Overknee laarzen zijn pas echte laarzen. De schacht van deze hoge laarzen komt tot op je knie of zelfs er boven. Wij kijken hier naar de mogelijkheden van overknee laarzen, en naar de beste merken die deze overknee boots maken.
Overknee laarzen heb je met en zonder hak. En als ze hakken hebben kunnen deze hoog of laag zijn. Ook de materialen kunnen verschillen. Leer en suède komen het meest voor, maar ook rubber en kunstleer. Eigenlijk is de enige overeenkomst hun schachtgrootte, en misschien ook hun vrouwelijkheid en elegantie  want daarin blinken overknee laarzen uit.
TIP >>> Kijk bij aanbiedingen overknee laarzen en andere hoge laarzen bij de Nederlandse winkels voor het aanbod bij alle belangrijke online winkels in 1 handig (te doorzoeken) overzicht.

Beste overknee laarzen (merken)

Alberto Fermani laarzen zijn van die echte Italiaanse dameslaarzen. Vrouwelijk, elegant, geraffineerd en verleidelijk. Het zijn ook bijzonder goede laarzen, met een hoge kwaliteit en een uitstekende pasvorm.
Alberto Fermani overknee laarzen worden met de hand gemaakt.
Elegante overknee dameslaarzen kunnen ook uit Brabant komen, dat bewijst SPM. SPM is een Nederlands met schoenen dat vooral bekend staat om zijn prachtige trendy dameslaarzen.
SPM levert alle soorten laarzen, waaronder dus ook prachtige overknee laarzen.
Wie mooie overknee laarzen zoekt moet beslist eens een blik werpen in de collectie van Roberto d’Angelo. Dit zijn  heel betaalbare overknee laarzen van prima kwaliteit.
Het Engelse Buffalo is altijd een een eigenzinnig merk schoenen geweest dat zich richt op zelfstandige moderne vrouwen.
Bij zo’n merk horen natuurlijk overknee laarzen, en daarvan tref je dan ook prachtige exemplaren aan in de collectie van Buffalo.
Tamaris is een Duits allround merk damesschoenen en dameslaarzen. In hun enorme collectie bevinden zich ook heel mooie overknee laarzen. Tamaris laarzen zijn van hoge kwaliteit maar ook heel betaalbaar.
Guglielmo Rotta
Veel minder bekend dan Tamaris is het Italiaanse Guglielmo Rotta. Maar ook deze specialist in damesschoenen en dameslaarzen maakt prachtige hoge dameslaarzen voor dames.
Kijk bij Guglielmo Rotta voor hun aanbod en de aantrekkelijke prijzen van hun overknee laarzen.
Caprice is een schoenmerk dat vooral bekend staat om zijn zeer comfortabele en gezonde damesschoenen en dameslaarzen. Dankzij luchtkamers in de hak en schokdempers in de zolen loop je letterlijk op lucht.
Overknee laarzen  zal je niet direct verwachten bij Caprice, maar toch zitten er heel mooie overknee laarzen in de Caprice collectie.
Sylvie for Van Haren
Op zoek naar heel voordelige maar toch mooie stijlvolle overknee laarzen? Kijk dan eens naar deze laarzen die Van Haren in samenwerking met Sylvie Meis op de markt brengt.
Deze Sylvie Meis laarzen zijn stijlvolle overknee laarzen die minder dan 50 euro kosten.
Alto Gradimento staat voor trendy Italiaanse damesschoenen en dameslaarzen. Vrouwelijke laarzen die soms heel opvallend zijn. Daar horen natuurlijk ook overknee laarzen bij.
Het zijn prachtige laarzen, vrouwelijk en verleidelijk, zoals alleen Italianen deze maken kunnen.