Last van zweetvoeten? De beste remedie tegen zweetvoeten zijn schoenen die goed ademen. Hier kijken we naar de beste schoenen tegen zweetvoeten.

Geox schoenen. De nummer 1 tegen zweetvoeten

Zeg optimaal ademende schoenen, en je zegt Geox. Het Italiaanse schoenmerk Geox maakt de beste schoenen voor mensen die last van zweetvoeten hebben. Bij Geox schoenen staat alles in het teken van het optimaal ademen. Niet dat het verder lelijke schoenen zijn. Integendeel! Geox schoenen zien er ook nog eens prima en eigentijds uit. Er zijn Geox schoenen voor volwassenen en kinderen. Zowel sportief, casual en gekleed.

Een van de geheimen van Geox is de gepatenteerde ademende schoenzool. Deze schoenen ademen dus niet alleen door de bovenkant, maar ook door de zool.

Schoenen met micro-gaatje
sIn de jaren 90 bedacht Geox-oprichter Mario Moretti de ademende zool. Het was een rubberen schoenzool met microgaatjes die groot genoeg waren om transpiratie in dampvorm af te voeren, maar klein genoeg om vocht van bijvoorbeeld regenwater buiten te sluiten.  Ideaal ademende zolen, die garant staan voor droge voeten. Droog van transpiratie en droog van vocht van buitenaf.

Alle soorten schoenen voor dames, heren en kinderen
De eerste Geox schoenen waren vooral sneakers en kinderschoenen, maar de techniek wordt tegenwoordig bij alle soorten schoenen toegepast. Of ze nu sportief, casual of zakelijk zijn. Want ook bij je zakenrelatie wil je niet naar zweetvoeten ruiken! Veterschoenen, ballerina’s, instappers, sneakers, klittenband schoenen voor kinderen, sandalen, Geox past zijn techniek in alle soorten schoenen toe.

Andere schoenen tegen zweetvoeten

Geox is de onbetwiste nummer één tegen zweetvoeten. Maar wil je goede schoenen waarin je geen zweetvoeten krijgt? Let dan vooral op de materialen waarvan deze gemaakt zijn. Leer is duur, maar deze schoenen ademen wel beter. Goedkope schoenen van synthetisch materiaal zijn meestal een garantie voor stinkende zweetvoeten. Maar sneakers van bijvoorbeeld Nike mogen dan ook wel synthetisch zijn, deze zijn gemaakt van (duurdere) materialen die wel goed ademen.

Gewoon de beste
Maar toch blijven de Geox schoenen ons advies tegen zweetvoeten.

Foto’s: Geox


Onderwerpen:
Zweetvoeten in schoenen, goede schoenen tegen zweetvoeten, beste schoenen tegen voetengeur, stinkende voeten in schoenen, stinkvoeten, beste ademende schoenen.