Als je bij de grote sportzaken rondkijkt zie je daar vaak een groot assortiment voetbalschoenen. Maar wat ook opvalt is dat ook als er veel voetbalschoenen te koop zijn het aantal merken maar beperkt is. De markt van voetbalschoenen wordt beheerst door een aantal grote sportmerken die een brede collectie voetbalschoenen bieden. Hier kijken we naar de beste merken voetbalschoenen.

Tip: Kijk bij de beste winkels om voetbalschoenen te kopen voor de beste voetbalschoenen tegen de laagste prijs. Voetbalschoenen voor heren, dames en kinderen, en voor gras, kunstgras en zaal, van alle hier genoemde merken kom je bij deze winkels tegen.

De voetbalschoenen top drie

Bij de voetbalschoenen is er duidelijk sprake van een top drie. Adidas, Nike en Puma zijn merken die je overal tegenkomt. Deze drie sportmerken bieden veel keuze en hun voetbalschoenen zijn van hoge kwaliteit. De meeste mensen die voetbalschoenen kopen kiezen voor één van deze drie topmerken. Maar er zijn meer goede merken voetbalschoenen.

Meer goede voetbalschoenen

Een merk dat je ook veel voorkomt is Mizuno, een Japans sportmerk dat vooral bekend is om zijn hardloopschoenen en voetbalschoenen van hoge kwaliteit. Andere populaire merken die heel goede voetbalschoenen maken zijn Hummel, Diadora, Under Armour, Kappa, Asics, Reebok, Munich, New Balance, Rucanor en Lotto.

De merken Joma en Masita zijn zelfs min of meer gespecialiseerd in voetbal en voetbalschoenen en ook het Italiaanse Pantofola d’Oro maakt heel goede en vooral mooie voetbalschoenen. In Nederland is  Pantofola d’Oro echter vooral bekend om zijn sneakers. De voetbalschoenen van dit merk zijn een stuk lastiger te krijgen.

De rivalen Adidas en Puma

We noemden al de top drie op het gebied van voetbalschoenen: Adidas, Nike en Puma. Een leuke anekdote is dat beide Duitse merken, Adidas en Puma nauw aan elkaar verwant zijn. Ooit was het zelfs één bedrijf gerund door twee broers, Rudolf en Adi Dassler, maar na een ruzie splitste ze hun bedrijf in twee en Puma en Adidas werden geboren (één maal raden wie van de twee Adidas begon).

Tot op de dag van vandaag zijn Adidas en Puma grote rivalen die elkaar beconcurreren vanuit hun hoofdkantoor in hetzelfde Duitse stadje (als een linker-Twix en een rechter-Twix).

Alle bovenstaande merken maken voetbalschoenen van hoge kwaliteit. Kijk bij de aanbevolen beste winkels om deze voetbalschoenen tegen de laagste prijs te kopen.

Zie ook: Voetbalschoenen tips

 

Onderwerpen:
Beste voetbalschoenen merken, indoor, gras, zaalvoetbal, kunstgras, kinderen, goede voetbalschoenen goedkoop online kopen.