Billi Bi is een Deens schoenenmerk, bekend om zijn mooie en kwalitatief zeer goede damesschoenen, dat zijn schoenen in Italië en Spanje laat maken.

Billi Bi schoenen zijn elegant, minimalistisch en vrouwelijk. Het zijn moderne schoenen voor moderne vrouwen.

Billi Bi schoenen zijn er in vele soms heel verschillende modellen voor dames. Van sandalen tot laarzen, van sneakers tot pumps. En nog veel meer. Kijk maar bij de aanbiedingen van Billi Bi schoenen bij de onderstaande winkels die deze mooie Billi Bi damesschoenen en laarzen in Nederland tegen de laagste prijs leveren.

Informatie Billi Bi schoenen

Het moederbedrijf van Billi Bi schoenen, Fransi A/S, maakt al sinds 1936 schoenen van hoge kwaliteit. Het hoofdkantoor van Fransi is in het Deense Kopenhagen te vinden. Daar in Denemarken worden de schoenen ook ontworpen.

Oprichters van het Fransi concern zijn Soren en Evelyn Friis. Dit Deense echtpaar is in 1930 in een oude schuur begonnen met het maken van schoenen. Bij gebrek aan leer maakte ze in eerste instantie zelfs schoenen van vissenhuid.

Het schoenmerk Fransi werd groot gemaakt door de zoon van de oprichters, Carl Friis. Nadat Carl het schoenenmakersvak bij zijn ouders had geleerd studeerde hij in Italië voor het vak van designer. Carl Friis bleek een briljante student met een groot talent voor ontwerpen. Hij maakte zowel in Italië als in zijn thuisland Denemarken naam als ontwerper.

Tot dan heette het Deense schoenenmerk Fransi. Het was diens zoon, Carsten Friis, die de naam Billi Bi voor het eerst als naam voor de schoenen gebruikte. In 1993 begon hij bij de Fransi schoenenfabriek van zijn vader een nieuw label met die naam. De naam Billi Bi werd ontleend aan de naam van een mosselsoep die in een Frans sterrenrestaurant werd geserveerd. Vader Carl en zoon Carsten zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp van de Billi Bi schoenen

Billi Bi Copenhagen is tegenwoordig met afstand het belangrijkste label van de Fransi schoenenfabriek. De Billi Bi schoenen worden tegenwoordig in 24 landen verkocht en Billi Bi is één van de belangrijkste schoenmerken van Denemarken.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Billi Bi schoenen voor deze schoenen tegen de laagste prijs in Nederland.

Onderwerpen:
Billi Bi schoenen, Denemarken, Deens schoenenmerk, Billi Bi damesschoenen.