Bij Birkenstock denkt iedereen meteen aan de slippers en sandalen van het Duitse schoenmerk, maar Birkenstock gaat ook steeds meer andere soorten schoenen maken.

Instappers, sneakers, booties, klompen, veterschoenen, ja zelfs laarzen worden tegenwoordig door Birkenstock op de markt gebracht.

En allemaal van de bekende hoge Birkenstock kwaliteit en met het beroemde comfortabele Birkenstock voetbed. Het zijn niet de goedkoopste schoenen, maar Birkenstock biedt wel heel veel waar voor je geld. En soms zijn deze Birkenstock schoenen tegen interessante kortingen te koop. Kijk maar bij de aanbiedingen van Birkenstock schoenen.

Informatie Birkenstock

Birkenstock is één van de oudste schoenfabrikanten ter wereld. Misschien wel de oudste, want het werd al in 1774 opgericht door Johann Adam Birkenstock. Diens voorvaderen waren ook schoenmakers, dus in feite loopt de geschiedenis van Birkenstock schoenen nog verder terug.

Ook de generaties na hem bleven schoenen maken. De kleinzoon van Johann Adam Birkenstock ontwierp in 1896 een ordopedisch voetbed dat je gerust kunt beschouwen als de eerste versie van het huidige voetbed waaraan Birkenstock slippers hun faam en populariteit te danken hebben. De beroemde, maar niet qua uiterlijk door iedereen gewaardeerde, Birkenstocks zoals we die nu kennen worden sinds 1964 gemaakt.

Het voetbed is de sleutel tot het succes van Birkenstock schoenen. In feite is het een ordopedisch voetbed, bedoelt voor gezondheidsschoenen. Vandaar het hoge draagcomfort. Vooral vrouwen met staande en lopende beroepen zoals in de gezondheidszorg lopen graag op Birkenstocks. Eenmaal aan Birkenstock schoenen gewend willen ze niet andere meer.

Daarom is het erg plezierig dat Birkenstock zijn aanbod aan schoenen aan het uitbreiden is. In plaats van slippers kun je nu ook kiezen voor nettere sneakers, laarsjes of veterschoenen. Dat opent meer mogelijkheden, ook voor andere beroepen waarop je niet op sandalen of slippers kunt lopen. Kijk bij de hierboven genoemde aanbiedingen van Birkenstock schoenen voor alle mogelijkheden, modellen en prijzen van Birkenstocks.