Birkenstock is een merk schoenen dat al vele jaren bekend staat om hun sandalen, slippers en klompen (clogs) met een bijzonder comfortabel voetbed. Deze schoenen worden ook onder de naam Birki’s verkocht. Een apart soort Birki’s schoenen is de Super Birki, een comfortabele klomp (clog).

Birki is één van de Birkenstock labels

Birkenstock verkoopt haar schoenen onder eigen naar, maar ook onder enkele andere labels zoals Papillio, Footprints en Tatami. Ook Birki is zo’n label van Birkenstock. Onder de naam Birki’s verkoopt Birkenstock gezonde en comfortabele schoenen voor het hele gezin, waaronder ook veel kinderschoenen. De meest kenmerkende Birki schoenen zijn echter hun clogs (moderne klompen). Over deze Super Birki klompen later meer,

Kijk hier voor aanbiedingen van Birki’s schoenen

Zeer comfortabele schoenen

Evenals Birkenstocks hebben Birki’s een gezond en heel comfortabel voetbed. Ook Birki schoenen hebben een unieke zool die de vorm van de voet volgt. Door hun anatomische opbouw zorgen de zolen van Birki’s schoenen er voor dat alle delen van de voet een goede steun krijgen. Dit is niet alleen heel goed voor de voet maar ook voro de rest van het lichaam. Birki schoenen zijn dan ook ideale schoenen voor mensen die veel moeten lopen of staan. Birki’s zijn er als slippers, sandalen, clogs. wandelschoenen, pantoffels en andere schoenen voor dames, heren en kinderen.

Birki’s: Birkenstocks voor kinderen en volwassenen

De naam Birki’s doet kinderschoenen vermoeden, en Birki heeft ook veel kinderschoenen in de collectie, maar in principe zijn Birki’s schoenen voor het hele gezin. Ook voor heren en dames zijn er ook volop Birki’s te vinden.

Het merk zal vooral Birkenstock liefhebbers aanspreken. De stijlen hebben veel overeenkomsten en doordat de Birki’s op een Birkenstock-voetbed staan is het draagcomfort en draaggemak min of meer gelijk.

We zien het in 1994 opgerichte Birki dan ook vooral als een verbreding van het Birkenstock assortiment. Met de Birki’s zijn de zo plezierig te dragen Birkenstocks voor meisjes en jongens veel beter bereikbaar geworden.

Super Birki’s clogs

Birkenstock brengt steeds minder slippers en sandalen uit onder het Birki’s label. Een uitzondering zijn de Super Birki’s. Deze schoenen zijn momenteel het succesnummer van Birkenstock.

Een Super Birki is een clog (een moderne klomp) die door Birkenstock in vele kleuren gemaakt wordt. Deze Birkenstock klompen zijn gemaakt van alpro-schuim en kunnen gewassen worden (op 60 graden). Ook het uitneembare voetbed is te wassen, maar dan op 30 graden. De Super Birki klompen zijn net zo comfortabel als alle Birkenstock en Birki schoenen. Ze zijn zeer geschikt als tuinklomp of als instapper die je aanschiet als je naar buiten gaat. Maar je kunt ze ook als slof gebruiken.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor alle Birki’s en Superbirki’s.

Onderwerpen:
Birki schoenen, Birkenstock klompen, Birki’s, Birkenstock clogs, super birki’s, superbirki.