Black Label schoenen zijn nette high fashion schoenen voor dames en heren die gezien hun uitstraling en kwaliteit verbazend betaalbaar zijn. De schoenen worden in Italië geproduceerd, en dat gebeurt deels met de hand. Het zijn stijlvolle nette schoenen van goede kwaliteit.

Overzicht aanbiedingen alle Black Label schoenen

Kijk bij de aanbiedingen van Black Label schoenen voor alle modellen en prijzen van deze stijlvolle herenschoenen en damesschoenen. Black Label schoenen zijn exclusief te koop bij Manfield.

Betaalbare representatieve schoenen

Het schoenmerk Black Label werd in juli 2010 in Amsterdam onder de naam Black Label by Manfield gepresenteerd. Doel van het merk is mooie stijlvolle schoenen maken en deze tegen een scherpe prijs aanbieden.

De stijl is Italiaans, naar het land waar ze ook gemaakt worden. Deze stijl van de Black Label schoenen past bij de van Manfield. Het zijn meest nette schoenen, zeer geschikt voor zakelijk gebruik. Veel veterschoenen, brogues, gespschoenen voor heren en stijlvolle pumps en laarsjes voor dames. Naast schoenen worden er onder dit label ook bijpassende leren riemen uitgebracht.

Klassieke kleuren, opvallende prints

Hoewel het nette representatieve schoenen betreft worden opvallende prints niet geschuwd. Het is juist de combinatie van klassieke kleuren en opvallende prints die zo kenmerkend is voor een groot deel van de Black Label collectie. Alle Black Label schoenen zijn gemaakt van echt leer of suede. De voering is van kalfsleer wat zorgt voor extra comfort, luxe en kwaliteit. De schoenen vormen zich tijdens het dragen naar de voeten wat een perfecte pasvorm oplevert.

De stiktechniek van Black

Het zwart in de naam van de Black Label schoenencollectie heeft niets te maken met de kleur zwart. Het label is genoemd naar Lyman Reed Black, de uitvinder van de blake stitch techniek (in 1856). Dit is een stiktechniek waarbij de buitenzool aan de binnenzool wordt gestikt. Deze techniek is op vele fronten superieur aan de techniek waarbij de beide zolen aan elkaar gelijmd worden. Door te stikken krijg je meer flexibiliteit en levert schoenen op die lichter van gewicht zijn.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor alle stijlvolle nette schoenen voor dames en heren van Black Label.

Foto’s: Manfield