Laarzen (vaak op z’n Engels boot genoemd) heb je in tal van soorten en in tal van stijlen. Hieronder een korte beschrijving van een aantal populaire modellen boots.

Klik op de naam van de betreffende boot / laarzen en je krijgt veel informatie over dit soort laarzen en aanbiedingen van de beste online schoenenwinkels.

Hoge laarzen
Deze echte boots worden vooral door dames gedragen. Andere benamingen voor hoge laarzen zijn lange laarzen, knielaarzen, overknee boots en lieslaarzen. De twee laatste soorten zijn het langst, deze komen tot boven je knie.

Hoge laarzen zijn bij dames populair omdat ze elegant en heel vrouwelijk zijn. Hoge laarzen voor heren zijn er ook, maar dit betreft uitsluitend laarzen voor outdoor-activiteiten zoals de jacht en regenlaarzen.

Enkellaarzen en booties
Een enkellaars is een kleine boot die tot net over je enkel valt. Ze zijn er volop voor dames en heren, waarbij ze tegenwoordig, vooral voor de heren, vaak booties worden genoemd. Dames kunnen het hele jaar enkellaarsjes dragen. Je hebt heel warme kleine boots met een (kunst)bont voering en hele zomerse boots die ook bij warm weer comfortabel zitten.

Booties voor heren zijn meestal stoere leren hoge schoenen.

Lage laarzen
lage laarzen zijn een lastige categorie schoenen omdat ze veel overlap hebben met de enkellaarzen en booties. Over het algemeen kun je stellen dat de lage laarzen net iets hoger zijn dan booties, maar de indeling verschilt erg per winkel of fabrikant.

Regenlaarzen
Onder regenlaarzen verstaan we meestal rubberen laarzen omdat rubber het enige materiaal voor schoenen is dat echt waterdicht kan zijn. Er zijn tegenwoordig prachtige rubberen laarzen te koop. Heel elegant en modieus. Dit zijn boots van heel hoge kwaliteit en met veel uitstraling.

Snowboots
Wat regenlaarzen voor de regen zijn, dat zijn snowboots voor sneeuw, ijs en kou. Goede snowboots houden je voeten (en daarmee je hele lichaam) droog en warm. Goede snowboots worden vooral gemaakt door de beste outdoor merken.