Botti schoenen zijn prachtige Italiaanse handgemaakte schoenen voor heren en dames van heel hoge kwaliteit. Botti is een Toscaans schoenenmerk dat al sinds 1913 bestaat.

Florence, de bakermat van de Renaissance, is de belangrijkste bron van inspiratie voor deze schoenen. En dan met name de beroemde schilders die in de 15 eeuw in deze stad hun kunstwerken, met prachtige natuurlijke schaduwen, creĆ«erden. De stijl van deze kunstenaars brengt ook de Botti schoenen tot leven.

Let op: Botti schoenen zijn niet meer verkrijgbaar. Kijk hier voor alternatieven.

De schaduwen uit deze schilderijen zijn terug te vinden in de met de hand geschilderde Botti schoenen. Iedere Botti schoen verschilt van alle andere. Het zijn stul voor stuk unieke modellen, zoals alleen bij handgemaakte en handgeschilderde schoenen kan.

Botti schoenen zijn er voor zowel mannen als vrouwen. In Nederland zijn vooral de enkellaarzen, booties en veterschoenen van Botti bekend, maar de totale collectie Botti schoenen is veel groter. Zo maakt Botti ook prachtige exclusieve sneakers, ballerina’s en instappers. Al deze Botti schoenen zien er stijlvol uit en zijn gemaakt van prachtig Italiaans leer. En de kwaliteit van al deze Botti schoenen is zeer hoog.