Canvas is een materiaal dat we veel tegenkomen bij schoenen. Vooral in de zomer zijn canvas schoenen heel populair. Maar wat is canvas precies? Hier kijken we naar canvas schoenen.

Wat is canvas?

Canvas is zelf geen stof maar het een benaming voor geweven draden waarvan schoenen maar ook schilderijen, zeilen en zonneschermen. Deze draden zijn meestal gemaakt van katoen of een mix van katoen en polyester. Goede canvas schoenen zijn grotendeels van katoen gemaakt.

Welke schoenen zijn gemaakt van canvas?

Canvas kom je steeds vaker tegen bij schoenen. Het meest bekend zijn de canvas sneakers. Vans, Converse en Adidas, maar ook Polo Ralph Lauren, Fred Perry en Blackstone, ze maken allemaal canvas sneakers. Maar ook instappers, laarsjes en andere schoenen gemaakt van canvas kom je steeds vaker tegen.

Is canvas een sterk materiaal?

Ja absoluut. We hebben twee bewijzen: Ten eerste wordt canvas veel voor zeilen in de zeilsport gebruikt, die die zeilen hebben heel wat meer te lijden dan een paar schoenen. En ten tweede, veel eeuwenoude meesterwerken zijn op canvas geschilderd, en dat doek in nog steeds in een uitstekende conditie.

De Romeinen gebruikte al canvas. Maar die jongens gebruikte als grondstof voor canvas geen katoen maar de Romeinen gebruikte hennep om de canvasdraden te weven.

Andere voordelen canvas schoenen

Maar canvas schoenen zijn niet alleen sterk, canvas schoenen zijn ook licht en canvas schoenen ademen ook goed. Dat maakt ze heel geschikt voor warm weer, je krijgt er namelijk niet snel zweetvoeten in. Canvas is niet waterdicht, maar canvas schoenen drogen wel snel. Je kunt canvas sneakers inspuiten met waterafstotende spray, maar dan neemt het ademend vermogen wel af.

Schoonmaken canvas schoenen

En dan is het nog het grote voordeel van het schoonmaken van canvas schoenen. Deze stoffen schoenen zijn heel makkelijk schoon te maken. Je kunt ze gewoon met water en zeep schoonboenen.

Met groene zeep maak je oude canvas schoenen weer als nieuw. Zijn canvas sneakers of andere canvas schoenen zo vuil dat je ze niet meer schoon krijgt? Dan mag je ze zelfs gerust een paar uur in een sopje laten weken.

Canvas schoenen worden ook wel eens in de wasmachine gewassen. Dat raden we echter niet aan. Het canvas kan daar prima tegen, maar dat geldt niet altijd voor de lijm die gebruikt wordt.

De meeste canvas schoenen zijn sneakers. Kijk bij de sneaker tips voor de mooiste canvas sneakers voor dames en heren.
Onderwerpen:
Schoenen canvas, canvas sneakers.