In je vrije tijd wil je schoenen dragen die plezierig zitten. Daarom geven wij hier wat handige tips met betrekking tot casual schoenen, oftewel schoenen voor in je vrije tijd.

Ballerina’s

Licht, comfortabel en toch stijlvol. Dat zijn de ballerina’s. Heel plezierige lichte casual schoenen voor dames en meisjes. Bijna alle grote schoenenmerken maken ballerina’s en er zijn diverse fabrikanten die er zelfs in gespecialiseerd zijn zoals het Spaanse Si.

Andere goede makers van mooie ballerina’s van goede kwaliteit zijn Tommy Hilfiger, Cypres, Replay, Hassia en Guess.
Kijk hier voor de beste merken ballerina’s

Sneakers

Populaire casual schoenen zijn sneakers. Deze heb je in tal van stijlen. Sneakers zijn afgeleid van sportschoenen, maar dat kunnen schoenen zijn voor de meest uiteenlopende sporten.

Merken als Adidas, Puma en Cruyff maken sneakers die vaak afgeleid zijn van voetbalschoenen, in de sneakers van New Balance herkennen we hardloopschoenen, terwijl de sneakers van Lacoste, Ellesse, Bensimon en K-Swiss vaak de tennisschoen als basis hebben. De Amerikaanse sneakers, van bijvoorbeeld Nike en Converse zijn vaak weer straatversies van basketbal schoenen.

Erg plezierige casual schoenen zijn de sneakers van Vans, Replay, Gaastra en Keds. Dit zijn lichte comfortabele casual schoenen die minder aan sportschoenen doen denken maar meer aan vrijetijds schoenen.
Dit zijn de beste merken sneakers

Espadrilles

Espadrilles zijn echte casual schoenen die uit het Middellandse Zee gebied  zijn komen overwaaien. En dan te bedenken dat het oorspronkelijk werkschoenen zijn, want espadrilles zijn de Spaans / Zuid Franse variant op onze klompen. In tegenstelling tot klompen zijn espadrilles echter heel licht om te dragen. Echte casual schoenen voor de zomer.
Overzicht van de beste en mooiste espadrilles

Bootschoenen

Wat ballerina’s zijn voor de dames zijn bootschoenen voor de heren. Officieel is een bootschoen een lichte, flexibele veterschoen die goed tegen water bestand is en die goede grip geeft op het dek van een boot. Maar zoals zo veel comfortabele schoenen heeft de bootschoen de stap naar de straat gemaakt. Sperry Top Slider, Helly Hansen en het Nederlandse Gaastra zijn toonaangevend in bootschoenen.
De beste merken bootschoenen

Mocassins

Nog zo’n heerlijk lichte casual schoen is de mocassin (ook wel geschreven van moccasin). Mocassins zijn afgeleid van de schoenen zoals indianen die vroeger droegen. Het zijn comfortabele schoenen van flexibel zacht leer. Makers van goede mocassins zijn specialisten zoals Minnetonka en Sioux, maar ook UGG Australia (van de Uggs) en het surfmerk Mistral.
Meer informatie over de beste merken

Instappers

Schoenen waar je lekker makkelijk inschiet, maar waarmee je ook in ieder jaargetijde de straat op kunt gaan. Dat zijn instappers. Je hebt instappers in vele stijlen, voor dames en voor heren. Niet alle instappers zijn casual schoenen. Je hebt ook heel nette instapschoenen.
De beste merken voor goede instappers vind je hier


Onderwerpen:
Casual schoenen, instappers, schoenen vrije tijd.