De chukka boots kennen we in Nederland vooral onder de naam desert boots. Hierbij moeten we echter wel aantekenen dat desert boots een bepaald type chukka boots zijn. Iedere echte desert boot is een chukka boot, maar niet alle chukka boots zijn desert boots.

Hier kijken we naar de de eigenschappen van chukka boots en desert boots, en wijzen we je de weg naar aanbiedingen van honderden chukka boots.

Hier vind je alle chukka boots

Voor de desert boots verwijzen je naar ons artikel met informatie en aanbiedingen desert boots. Heb je interesse in andere soorten chukka boots kijk dan in het overzicht met circa 500 mooie chukka boots voor alle modellen en prijzen van dit soort schoenen.

Wat zijn chukka boots?

Maar eerst kijken we naar wat chukka boots nou eigenlijk zijn. Chukka boots zijn enkellaarsjes met een bovenkant van leer (vaak kalfsleer) of suede en zolen van rubber of leer. Ook canvas chukka boots komen tegenwoordig voor. Al deze laarsjes worden gekenmerkt door slechts twee of drie paar ogen voor de veters. Hun naam komt uit de polo-wereld, waar de chukka de naam is van een speelperiode.

Dit geeft wel aan dat de chukka als model enkellaars al een tijdje bestaat, en dat het vroeger een schoen voor welgestelde heren was. Nog steeds is de chukka een herenschoen met stijl die vaak onder een zakelijk kostuum gedragen wordt.

De chukka als desert boots

Toch werden de chukka’s pas echt populair na de Tweede Wereldoorlog waarin Britse woestijnsoldaten deze laarsjes onder moeilijke omstandigheden in de woestijn droegen. De voor hem ontwikkelde chukka’s werden desert boots genoemd.

Ook na de oorlog beleven deze desert boots populair, met name de Clarks desertboots zorgde voor een doorbraak. Vooral in het Britse koninkrijk werd de chukka populair als herenschoen, maar later ook als dameslaarsjes. Damesversies van desert boots en andere chukka schoenen kunnen prima onder een jurk.

Verschil desert boots en chukka boots

Een desert boot is dus een soort chukka boot. Maar wanneer is een chukka schoen een desert boot en wanneer niet? Desert boots hebben vaak een wat stoerdere robuuste stijl (het zijn immers woestijnlaarsjes en geen schoenen voor op het polo veld). Ook beschikken echte desert boots altijd over crème rubberen zolen en het bovenwerk is altijd van leer of suède.

Desert boots (Clarks)

Een duidelijk verschil tussen desert boots en andere chukka boots is dat bij desert boots de stiknaat veel grover is en daardoor veel beter zichtbaar is. Ook kun je het verschil heel goed zien aan de veters. Desert boots hebben dikke stevige veters, zoals sneakers die ook hebben. De meer geklede chukka laarsjes daarentegen hebben dunne veters zoals bij luxe nette herenschoenen. Minder sterk, wel sjieker.

Kijk bij de bovenstaande overzichten voor voorbeelden van beide soorten laarsjes. En vele aanbiedingen van een groot aantal goede schoenmerken en goede schoenwinkels.

 
Zie ook: Meer tips herenlaarsjes


Onderwerpen:
Chucca boots, desert boots, chukka laarsjes, heren, dames.