Clarks schoenen zijn de nummer één schoenen van Groot Brittannië en Clarks is één van de grootste en belangrijkste schoenmerken ter wereld.

Clarks schoenen zijn nette maar comfortabele schoenen, die meestal zowel zakelijk als casual te gebruiken zijn.

Clarks schoenen zijn er voor dames en heren, maar ook voor kinderen (jongens, meisjes en zelfs baby’s), en je hebt altijd de keuze uit heel veel modellen. Nette schoenen en pumps, maar ook zomerschoenen, sneakers, muiltjes, sandalen en ballerina’s. En veel andere soorten schoenen en laarzen.

Noem een model schoen of laars en Clarks maakt ze. De collectie Clarks schoenen omvat honderden verschillende modellen.

Clarks schoenen bij de goedkoopste aanbieders

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Clarks schoenen om te zien wat dit grote Britse schoenmerk allemaal bij de Nederlandse schoenenwinkels in de schappen heeft staan. Heel veel dus!

Nederlandse Clarks schoenen

Clarks is dan ook een merk schoenen dat je overal ter wereld kunt kopen. Toch is het aanbod niet alle landen gelijk. Clarks maakt schoenen die maar in één land of in een beperkt aantal landen te koop zijn.

Zo zijn er Nederlandse Clarks schoenen die alleen in ons land verkrijgbaar zijn, helemaal aangepast aan de Nederlandse smaak en aan de Nederlandse voet.

Informatie Clarks schoenen

De geschiedenis van Clarks schoenen begon in 1825 in het Engelse dorpje Street in Somerset. De broers James en Cyrus Clark begonnen met het maken van pantoffels van schapenhuiden, dit waren de eerste Clarks schoenen. Al snel werd het aanbod aan Clarks schoenen uitgebreid met de productie van meer soorten schoenen waaronder de gezonde voetvriendelijke schoenen waarmee Clarks later zijn naam zou vestigen.

Het begon met pantoffels en Clarks herenschoenen, maar begin 1900 werden Clarks damesschoenen ook erg populair. De grote internationale doorbraak volgde echter pas na de Tweede Wereldoorlog, onder andere door de introductie van de Clarks desert boot. Deze nieuwe schoenen waren geïnspireerd door de eenvoudige comfortabele hoge schoenen die Britse soldaten in de bazaars van Caïro kochten. De desert boot werd door Clarks verder ontwikkeld tot de Clarks Wallabee, een mocassin die een groot internationaal succes werd.

Vanaf de jaren 70 bouwde Clarks een grote reputatie op door de toepassing van nieuwe materialen en technieken. Zoals polyurethaan, een licht zoolmateriaal, en zolen met luchtkussentjes. Tegenwoordig is Carks de grootste schoenfabrikant van Groot Brittannië en is het merk één van de best verkopende schoenmerken in Europa.

Kijk bij bovenstaande beste aanbieders voor de Clarks schoenen en Clarks laarzen die te koop zijn in Nederland en België tegen een lage prijs.

Zie ook:

Onderwerpen:
Clarks schoenen, Clarks laarzen, desert boots, heren, dames, kinderen.