Klompen is houten schoeisel dat al sinds de oudheid bestaat, vooral in de Middeleeuwen waren klompen populair. Er we dragen ze nog steeds. In Nederland worden in bescheiden mate nog steeds de traditionele houten klompen gebruikt als werkschoenen op het platteland, maar er zijn ook heel moderne klompen. Maak hier kennis met de beste clogs.
De klomp mag dan een Nederlands imago hebben. In de modewereld komen we ze over de hele wereld tegen. Deze moderne klompen worden op z’n Engels clogs genoemd, en ze zijn een heel stuk moderner en modieuzer dan de klompen uit de souvenirwinkel.

Ook in Nederland noemen we deze modieuze klompen clogs om ze niet te verwarren met de klassieke klompen. Ook de term muilen of muiltjes wordt vaak gebruikt.

Kijk vooral eens op deze sites:

Wanneer is een schoen een clog?

Officieel is een klomp of clog een schoen die gedeeltelijk of geheel van hout gemaakt is. Een clog hoeft dus niet de bekende klompvorm te hebben, maar het kan ook een muiltje met een houten zool of een houten hak zijn. Wat er precies onder een clog verstaan wordt kan ook per schoenwinkel verschillen. Zo kom je daar bijvoorbeeld ook clogs tegen die een klompvorm hebben maar waar geen splinter hout in is verwerkt.

Zweedse muilen

Ook Zweedse muilen worden vaak clogs genoemd. Deze instappers zijn aan de voorzijde geheel gesloten maar aan de achterkant open. Hout kom je bij Zweedse muilen echter zelden tegen.

De modieuze damesclogs zijn van deze Zweedse muilen afgeleid. Ze hebben een duidelijke klompvorm maar zijn aan de achterkant open en beschikken vaak over een hoge hak of sleehak die de clog een totaal andere, vrouwelijke, uitstraling geeft. Deze clogs kunnen open zijn aan de voorkant, waardoor het een soort sandalen op een hoge houten zool en hak worden.
Een schoenenmerk dat mooie clogs maakt is Sendra, een merk dat vooral bekend is om zijn westernlaarzen. Sanita, Amako en Swedish Hasbeens zijn min of meer specialisten in dit soort schoenen en ook UGG Australia, Ash, Esprit en Scholl hebben mooie clogs in hun collectie.
Kijk bij deze merken of bij de aanbiedingen bovenaan naar alle mooie Zweedse klompen en andere clogs van de beste merken.

Onderwerpen:
Moderne klompen, clogs, Zweedse klompen, Zweedse muilen.