Zo’n 92 jaar nadat Converse de eerste Chuck Taylor sneaker op de markt bracht komt de Amerikaanse schoenfabrikant nu met een vernieuwde versie, de Converse Chuck Taylor II.

Kijk bij de aanbiedingen van Converse schoenen waar je deze vernieuwde Converse sneaker goedkoop kunt kopen. Maak hieronder kennis met de nieuwe Converse Chuck Taylor II All Star sneakers.

Het is gewaagd om zo’n klassieker die in bijna 100 jaar nauwelijks is veranderd aan te passen. Vooral als die klassieker nog steeds zo’n succes is als met de Converse All Star sneakers het geval is. De veranderingen zijn dat ook vooral aan de binnenkant van de schoen te vinden. Qua uiterlijk is het verschil minimaal, maar technisch zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd. En, eerlijk is eerlijk, bij een schoen die al bijna 100 jaar bestaat zijn technische aanpassingen geen overbodige luxe. Het draagcomfort is in die jaren immers sterk verbeterd.

Converse Chuck Taylor II

De  Converse Chuck Taylor II is dan ook een Chuck Taylor All Star die comfortabeler loopt dan nooit tevoren. Hij is nu voorzien van een moderne zool van Lunarlon. Dit is een door Nike en NASA ontwikkeld dempend materiaal dat heel comfortabel loopt en zit. Ook ondersteunt Lunarlon de voet beter.

De binnenkant van de nieuwe Converse Chuck Taylor All Star is voorzien van geperforeerd micro-suede dat lekker zacht en comfortabel is.

Ook is bij de Converse Chuck II All Star het probleem opgelost dat de tong van een Converse All Star zo snel verschuift. De tong van de Converse Chuck Taylor 2 is steviger en voorzien van antislip.

Maar de grootste aanpassing is het toepassen van een ander canvas-materiaal. Er wordt nu gebruik gemaakt van Tencel canvas dat de Converse Chuck II sneakers sterker en steviger maakt.

De nieuwe Converse Chuck II Taylor All Star sneakers zijn te koop als hoge sneaker en als lage sneaker in diverse kleuren.

Converse Chuck Taylor All Star sinds 1923

De geschiedenis van de Converse Chuck Taylor All Star gaat terug tot 1923. Toen Converse de eerste All Stars met de naam van de beroemdste basketballspeler van die tijd, Chuck Taylor, op de markt bracht. De Converse All Star bestond dat jaar al 6 jaar.

Kijk bij de boven genoemde aanbiedingen van Converse schoenen bij welke online schoenenwinkels in Nederland je deze verbeterde All Star sneakers goedkoop kunt kopen.