Converse is een populaire Amerikaanse producent van sneakers en andere sportieve schoenen. De kijkers van MTV kozen Converse meermalen tot het coolste merk sneakers.

Kijk hier voor aanbiedingen Converse schoenen en koop deze sneakers en andere schoenen tegen de laagste prijs.

Converse maakt deze sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen. Converse schoenen hebben een heel goede kwaliteit, een fraaie afwerking en een heel coole uitstraling.

Toch zijn Converse schoenen heel betaalbaar. Dat maakt ook dat Converse kinderschoenen niet alleen bij de kinderen maar ook bij de ouders populair zijn.

Converse schoenen
Land: USA
Bestaat sinds:  1908
Maakt ook: Tassen
Tegenwoordig is Converse een onderdeel van Nike

Belangrijke soorten Converse schoenen
Sportschoenen, sneakers, tennisschoenen, basketbalschoenen

Geschiedenis van Converse
In 1908 stichtte Marquis M. Converse de Converse Rubber Shoe Company. In 1915 ging deze schoenenfabriek tennisschoenen maken maar de doorbraak kwam in 1915 met de Converse All Star basketbalschoen.

De allereerste Converse All Star werd gemaakt voor de basketbalspeler Chuck Taylor die 50 jaar lang, tot aan zijn dood, deze sportschoenen bleef promoten.

Het merk Converse bleef tot de jaren 70 populair, maar daarna leek het in vergetelheid te raken. Tot Nike het bedrijf in 2003 overnam. Converse groeide toen in korte tijd weer uit tot het populaire merk dat het nu is. Converse schoenen behoren bij de jeugd tot de meest coole schoenen..


Veel gemaakte spelfouten
Convers

Zie ook: De beste sneakers goedkoop kopen

Onderwerpen:
Converse sneakers, Converse schoenen, Converse kinderschoenen.