Aanbiedingen en informatie van de sportieve Cruyff Classics en andere Cruyff schoenen. 

Cruyff schoenen zijn sportieve schoenen van het Nederlandse schoenenmerk Cruyff Classics. Dit bekende schoenmerk en modemerk is in de zeventiger jaren door de beroemde voetballer Johan Cruijff opgericht.

Als merknaam koos hij echter niet voor zijn juist gespelde achternaam (Cruijff) maar voor een internationaal eenvoudiger gespelde naam (met y), Cruyff Sports, later werd de naam van zijn sportmerk Cruyff Classics.

Hier koop je de Cruyff Classics schoenen voordelig

Onderstaande online schoenenwinkels hebben het beste assortiment Cruyff schoenen tegen de laagste prijzen.

Zoals je ziet bieden veel Nederlandse online schoenenwinkels en ketens van schoenenwinkels Cruyff schoenen aan, al is het aanbod van deze aanbevolen verkooppunten van Cruyff schoenen niet altijd even groot en breed.

Cruyff sneakers en andere Cruyff Classics

Zoals je van een sportmerk en schoenenmerk dat door zo’n sporticoon is opgericht mag verwachten zijn Cruyff schoenen vaak sportschoenen of sneakers. Het aanbod aan Cruyff schoenen is echter veel breder.

Zo bevat de Cruyff collectie ook veel booties, enkellaarzen en slippers. Er zijn Cruyff schoenen voor heren, dames, jongens en meisjes. Er zijn zelfs Cruyff babyschoenen.

Sportieve schoenen

Het is algemeen bekend, de helaas in 2016 overleden Johan Cruijff had overal verstand van. Dus hij had ook verstand van schoenen. Toen hij in de jaren 70 met zijn eigen Cruyff schoenenlijn begon had hij al een duidelijk beeld van hoe ideale schoenen er uit moesten zien.

Johan Cruijff wilde onder zijn naam schoenen aanbieden die klassieke elegantie, functionaliteit en kwaliteit combineerden, en dat is goed gelukt. Nog steeds zijn Cruyff schoenen sportieve elegante schoenen van hoge kwaliteit. En dat geldt niet alleen voor de schoenen van zijn sportmerk maar ook voor de kleding die Cruyff Classics op de markt brengt.

Cruyff schoenen zijn comfortabele leren schoenen, in een enkel geval met een laklaag. Cruyff schoenen zijn meestal herkenbaar aan de duidelijke C op de zijkant van de schoen. Het logo van Cruyff Classics.

Voor het ontwerp van de eerste series Cruyff schoenen tekende Emilio Lazzarini, een bekende Italiaanse ontwerper en tevens vriend van Johan Cruijff. Hoewel Lazzarini de nieuwste modellen niet meer ontwerpt zijn veel van deze Cruyff schoenen nog steeds geïnspireerd op zijn design. Cruyff sneakers en andere Cruyff schoenen beschikken altijd over een smaakvol design, niet voor niets kent dit schoenenmerk al vele jaren veel gepassioneerde gebruikers.

Kijk bij de bovenaan genoemde online winkels voor aanbiedingen van Cruyff Classics schoenen tegen de laagste prijs.

Zie ook: Sneakers tips

Onderwerp:
Hier vind je aanbiedingen van Cruyff schoenen en Cruyff Classics schoenen bij de beste winkels in Nederland. Vooral de Cruyff sneakers zijn erg populair. Er zijn Cruyff sneakers en andere Cruyff schoenen voor dames en heren. Ook maakt Cruyff sportswear en mode.