Dad sneakers zijn groot en best wel lomp. Dad sneakers worden dan ook wel ugly sneakers genoemd. Dat klinkt allemaal niet zo flatteus. Toch zijn Dad sneakers behoorlijk populair op dit moment. Hier meer informatie over deze bijzondere sneakers.

Wat zijn dad sneakers?

Een grove platformzool en een grof design, dat zijn de kenmerken van dad sneakers. Deze schoenen zijn het tegenovergestelde van verfijnd. Eigenlijk zijn ze behoorlijk lelijk. Zo lelijk dat ze weer mooi worden. Opvallend en super fashionable!

Veel hippe sneakermerken maken dan ook dad sneakers. Namen die we veel tegenkomen Sacha, Kendall & Kylie, Bronx en PS Poelman. Kijk bij de winkels hieronder voor inspiratie.

Hier koop je goedkoop dad sneakers online

De benaming dad sneakers gaat terug naar de jaren 90, een periode waarin sneakers eigenlijk nog alleen tijdens het sporten werden gedragen. Dat waren toen ook nog vrij lompe sneakers die vooral door mannen werden gedragen die niet zo veel waarde hechtten aan het uiterlijk van hun sportschoenen.

Hoe combineer je dad sneakers?

Dad sneakers zijn bijzondere schoenen. En bijzondere schoenen vragen om bijzondere combinaties. Dad sneakers worden door dames vaak gecombineerd met een pak, maar ook met duidelijk zichtbare hoge sokken. Maar je kunt ze ook combineren met een (fashionable) gabber-look.

Maar wees gerust, ook met een simpel T-shirt en jeans zijn dad sneakers ook heel goed te combineren. Ze geven deze eenvoudige outfit een speciaal tintje.
Of draag ze onder een simpel rokje of jurkje. Zoals alle sneakers zijn dad sneakers prima te combineren met iedere stijl. En deze grove sneakers maken er altijd wat bijzonders van.
Kijk bij de eerder genoemde winkels voor voorbeelden van heel veel dad sneakers.