Dansschoenen moeten sterke schoenen zijn omdat er tijdens het dansen veel van deze schoenen wordt gevraagd. Aan de andere kant moeten dansschoenen echter ook weer heel zacht en soepel zijn zodat je je er goed op kan bewegen.
We kijken hier naar de beste dansschoenen voor verschillende dansstijlen zoals ballet, streetdance, ballroom dansen en latin dansen.

Wat alle goede dansschoenen gemeen hebben is de zool. Rubberen zolen zijn te stroef om er goed op te kunnen dansen. Daarom hebben goede dansschoenen een gladde dunne zool. Met deze schoenen heb je onder het dansen een goed contact met de vloer

Dansschoenen heb je in verschillende soorten. Hieronder een kort overzicht.

Ben je op zoek naar goede maar voordelige dansschoenen? Kijk dan bij de aanbiedingen dansschoenen.

Balletschoenen

Bekende dansschoenen zijn de balletschoenen. Deze schoenen stonden aan de basis van de ballerina’s, maar balletschoenen zijn veel meer specifieke dansschoenen.

Zo zijn echte balletschoenen er heel goed voor geschikt om op de toppen van de tenen te draaien. Dat is iets dat je met andere schoenen, waaronder ballerina’s, niet zal lukken.

Ballroom dansschoenen

Als men over dansschoenen spreekt dan bedoelt men meestal ballroom dansschoenen. Deze dansschoenen zijn er van leer en van satijn. Ze beschikken over een sterke lederen niet al te dikke zool die soepel is en glad.

Daardoor kun je goed over de dansvloer glijden. Ballroom dansschoenen zijn flexibel zodat ze met de voet meebewegen. Op leren schoenen sta je steviger dan op satijnen dansschoenen.

Ballroom dansschoenen voor heren lijken sterk op gewone nette herenschoenen, maar zijn zijn meer flexibel.

Latin dansschoenen

Latin dansschoenen voor vrouwen zijn over het algemeen sierlijk open schoenen die op behoorlijk hoge hakken staan. Het model van deze dansschoenen is verre van optimaal om er op te dansen. Ze zijn eerder een belemmering dan een hulpmiddel.

Bij latin dansschoenen voor dames draait alles om de buitenkant. Het zijn mooie sierlijke schoenen, en het is schitterend om er iemand op te zien dansen. Mits deze er wat van kan.

Latin dansschoenen voor heren zijn smakker dan ballroom dansschoenen en ook de Latin herenschoenen hebben een wat hogere hak. Deze kan wel 4 centimeter hoog zijn.

Streetdance dansschoenen

Ook voor streetdance heb je goede dansschoenen nodig. Vaak worden hier stevige sneakers voor gebruikt. Daarnaast zijn er ook speciale dancesneakers. Deze beschikken over witte zolen (zodat de drager geen strepen maakt op de dansvloer.

Goede streetdance dansschoenen beschikken over een gedeelde zool voor meer bewegingsgemak. Hoge danssneakers zijn aan te raden voor de ondersteuning van de enkels. Hoge dansschoenen voorkomen bij streetdance blessures.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van dansschoenen voor alle goede dansschoenen tegen een lage prijs.