DC schoenen zijn sportieve schoenen met een bijzonder coole reputatie. Fabrikant DC Shoes komt voort uit de wereld van de extreme sporten, en in eerste instantie maakte DC Shoes ook schoenen voor mannen en vrouwen die deze risicovolle sporten beoefenden.

Het merk is zich in de loop der jaren gaan verbreden. DC schoenen zijn er nu ook voor andere mannen, vrouwen en kinderen. Wel zijn DC schoenen nog altijd sportieve stoere casual schoenen en laarzen.

En de kwaliteit van DC schoenen is ook nog steeds formidabel. Je kunt DC schoenen dragen tijdens het sporten of bij extreme activiteiten want DC Shoes zijn ijzersterk. Maar het zijn ook uitstekende schoenen voor dagelijks gebruik op straat.

Kijk hier voor aanbiedingen van DC schoenen en laarzen

DC Shoes maakt vooral sportieve casual schoenen als sneakers, slippers, sandalen en snowboots, maar de collecties worden steeds breder. Zo zijn de booties en enkellaarzen voor dames van dit merk ook bijzonder populair. DC schoenen en laarzen zijn uitstekend schoeisel als je sportieve coole schoenen zoekt. DC Shoes is een lifestyle modemerk dat sterk in opkomst is.

De geschiedenis van DC Shoes

DC Shoes is een jong Calefornisch merk. Het werd in 1993 opgericht door Damon Way en Ken Block. Bolck was een bekende rally racer terwijl Way uit de skateboard wereld kwam (zijn jongere broer is de bekende skateboard professional Danny Way). Aanvankelijk waren de DC schoenen bedoeld voor beoefenaars van extreme en hippe sporten als BMX, motorcross, rallyrijden, skateboarden, surfen en snowboarden. Later werd het meer een sportief lifestyle kledingmerk.

DC Shoes heeft nog geen 10 jaar als zelfstandig bedrijf bestaan. Sinds 2004 is het outdoor modemerk Quiksilver eigenaar van de fabrikant van DC schoenen. De oprichters kregen hier 87 miljoen dollar voor betaald!