Bootschoenen hebben niets te maken met het Engelse woord voor laars (Boot). Bootschoenen zijn echt schoenen die bedoeld zijn om op een boot te dragen. Tenminste, zo zijn bootschoenen aanvankelijk bedoeld. Tegenwoordig zijn bootschoenen voornamelijk vrijetijdsschoenen die heerlijk licht zitten. Veel bootschoenen zien nooit een schip.

Hier kijken we naar de voorwaarden waaraan goede bootschoenen moeten voldoen, en naar de beste merken en aanbiedingen voor bootschoenen.

Een echte bootschoen is een lichte en flexibele veterschoen die goed tegen water bestand is en die goede grip geeft op het dek van een boot. Ze hebben dus een vrij grove zool. vaak zijn bootschoenen van leer en hebben ze een leren veter rondom de schoen. Kenmerkend voor bootschoenen zijn de dikke witte zool.

Voordelig goede bootschoenen kopen

Hieronder vind je de aanbiedingen van honderden bootschoenen van alle merken, Je kunt heel makkelijk de voor jou beste bootschoenen vinden door je wensen aan te vinken.

De beste bootschoenen

Zoals we al schreven, tegenwoordig worden bootschoenen lang niet meer alleen op boten gedragen. Het zijn echte casual vrijetijdsschoenen geworden, waardoor heel veel merken bootschoenen in hun assortiment hebben opgenomen. Maar er zijn ook een aantal schoenmerken die echt uitblinken met hun bootschoenen. Hieronder de merken voor de beste bootschoenen.

Sperry Top Slider
De uitvinder van de bootschoen was Paul Sperry. Al in 1935 maakte hij de eerste bootschoenen die toen bedoeld waren om mee te zeilen. Zijn merk Sperry Top Slider is nog steeds de nummer één op het gebied van bootschoenen.

Sebago
Geen merk heeft zoveel bootschoenen in mooie bootschoenen in zijn collectie als het Amerikaanse Sebago. Het merk Sebago is erg populair in de watersport en sponsort bijvoorbeeld veel zeilevenementen. Sebago schoenen zijn heel sportief en zien er prachtig uit. En alle Sebago schoenen zijn van hoge kwaliteit.

Timberland
Een ander Amerikaans schoenenmerk dat heel veel bootschoenen maakt is Timberland. Er zijn Timberland bootschoenen voor dames, heren en kinderen in vele kleuren. Comfortabel en van prima kwaliteit.

Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger is één van de meest populaire fabrikanten van bootschoenen. Iedere zomer komt Tommy Hilfiger met nieuwe stijlvolle bootschoenen. Mooi en van hoge kwaliteit.

Vans
Bij zo’n sportief en modieus casual schoenenmerk als Vans horen natuurlijk bootschoenen. En Vans heeft dan ook mooie bootschoenen in hun zomercollectie. Mooie en betaalbare casual schoenen die heerlijk zijn om te dragen.

Gaastra
Gaastra is een ander merk schoenen dat heel mooie en goede bootschoenen maakt. Niet verwonderlijk, want Gaastra stamt uit de zeilsport en ze maken ook veel watersportkleding. Het zijn prachtige instapschoenen die vooral bij sportieve heren erg populair zijn.

Helly Hansen
Ook Helly Hansen komt uit de watersport en heeft dan ook de nodige bootschoenen in de collectie. Helly Hansen (ooit opgericht door een zeekapitein met die naam) is een groot en populair outdoormerk dat onder andere mooie schoenen maakt die tegen een stootje kunnen.

Columbia
Mooie bootschoenen worden ook door het Amerikaanse outdoor sportmerk Columbia. Het zijn mooie betaalbare bootschoenen. Nette sportieve modellen van goede kwaliteit.

Kijk voor de mooiste en beste bootschoenen bij bovenstaande merken. Daar vind je de aanbiedingen van de beste bootschoenen voor heren en dames en alle informatie over deze merken en hun bootschoenen.

Zie ook: Bootschoenen tips