Goede schoenen zijn van groot belang. Slechte schoenen en slecht zittende schoenen kunnen leiden tot tal van problemen. Niet alleen met de voeten, maar ook problemen met gewrichten, de rug en andere lichamelijke klachten.

beste comfortschoenen

Comfortschoenen is een verzamelnaam voor schoenen die goed zijn voor je lichaam. Comfortschoenen voorkomen lichamelijke klachten, maar bovenal worden ze gedragen door dames en heren waarbij deze lichamelijke klachten al optreden. Comfortschoenen, ook wel gezondheidsschoenen genoemd, verlichten de klachten en zorgen er voor dat die lichamelijke klachten niet verergeren.

Comfortschoenen zijn er voor dames, heren en kinderen. Het zijn schoenen die lichamelijke klachten verhelpen en voorkomen. Sommige comfortschoenen of gezondheidsschoenen maken je lichaam zelfs gezonder en sterker, zodat je klachten kunt voorkomen. Je traint je lichaam, en je maakt het sterker en gezonder, door simpelweg op deze schoenen te lopen.

De meeste grote merken schoenen hebben speciale comfortschoenen in hun collectie. Daarnaast zijn er merken die helemaal gespecialiseerd zijn in gezonde comfortabele schoenen. Kijk bij de aanbiedingen van comfortschoenen voor goede gezonde schoenen voor weinig geld. Of kijk hieronder bij een overzicht van de beste merken die comfortschoenen maken. Comfortabele gezondheidsschoenen voor een gezond lichaam.

De beste comfortschoenen merken

Xsensible
Xsensible is een Nederlands schoenmerk (onderdeel van Nimco schoenen uit Nijmegen) dat patent heeft op de Xsensible Inside techniek die zorgt voor bijzonder soepele leren schoenen. Ze gebruiken deze techniek in alle soorten comfortschoenen voor dames en heren. Van wandelschoenen tot pumps. Bekend zijn ook hun Xsensible Stretchwalker schoenen waarbij hun eigen Xsensible Inside techniek wordt gecombineerd met een Japanse techniek voor zeer ergonomische zolen. Xsensible schoenen zijn heel goede en mooie comfortschoenen die erg goed zijn voor je lichaam.

Waldlaufer
Ook het Duitse Waldlaufer maakt mooie schoenen voor mensen met voetproblemen en voor mensen die deze problemen willen voorkomen. Waldlaufer maakt schoenen in de breedtematen G tot en met M. Ieder paar Waldlaufer schoenen biedt ruimte voor uitneembare inlegzolen.

Waldlaufer is vooral bekend om zijn wandelschoenen (wat wil je ook met zo’n naam*). Ze maken echter ook de meest uiteenlopende andere modellen schoenen voor dames, heren en kinderen.

Ara
Ara is een grote naam op het gebied van comfortabele en gezonde damesschoenen. Alle Ara schoenen zijn voorzien van een anatomisch voetbed. Ze zijn leverbaar in diverse breedtematen waaronder ook halve maten. daarom is hun pasvorm voor iedereen geweldig. Populair zijn vooral de Ara  ballerina’s en pumps. Maar ook andere modellen worden door Ara als comfortschoenen gemaakt.

Ara schoenen lopen heerlijk door het toepassen van airbags (luchtkussentjes) in de zolen.

FitFlop
FitFlop schoenen zijn echte wonderschoenen. Deze Britse comfortschoenen zijn wetenschappelijk ontwikkeld. Ze gaan pijnlijke voeten tegen en ze verbeteren je houding. FitFlops vermoeien je voeten niet, maar ze trainen en stimuleren ze. Deze comfortschoenen verminderen de druk op rug, spieren en gewrichten en ze zitten heerlijk comfortabel en licht.

FitFlop schoenen beschikken over tal van technieken die goed zijn voor het lichaam. Toen de schoenen in 2008 uitgebracht werden was er sprake van een echte sensatie. FitFlop gezondheidsschoenen zijn bedolven onder prijzen en complimenten, ook van medische experts.

Arcopedico
Het Portugese Arcopedico maakt al vele tientallen jaren heel lichte en comfortabele gezondheidsschoenen. Arcopedico is één van de grootste en belangrijkste fabrikanten van comfortschoenen.

Romika
Romika uit Duitsland maakt vele soorten comfortschoenen. Voor volwassenen en kinderen, voor zomer en winter. Van zomerse sandalen en slippers tot snowboots, regenlaarzen, wandelschoenen en pantoffels. Romika is tegenwoordig eigendom van Josef Seibel (zie hieronder)

Josef Seibel
Josef Seibel is een heel oud Duits schoenmerk. Al in 1886 werden er Josef Seibel schoenen gemaakt en verkocht. En nog steeds worden Josef Seibel schoenen met de hand gemaakt. Daarvoor worden de beste materialen gebruikt zoals zacht leer. Josef Seibel mag dan een oud merk zijn, ze doen veel aan research en productontwikkeling. Dat is te merken aan de hoge kwaliteit van de deze schoenen. Er zijn Josef Seibel schoenen voor dames en heren in veel verschillende modellen.

Solidus
Solidus is een ander goed merk comfortschoenen uit Duitsland. Solidus is ooit begonnen als fabrikant van outdoor schoenen en dat kun je nog steeds terugzien bij veel Solidus schoenen. Deze comfortschoenen zijn niet alleen comfortabel en gezond om te dragen, ze zien er ook robuust uit en zijn heel goed van kwaliteit.

Aco Shoes
Aco Shoes uit Portugal is helemaal gericht op comfortschoenen voor dames. Maar binnen dit segment zijn ze één van de grootste en meest bekende schoenmerken. Aco schoenen zijn licht, zacht, buigzaam en natuurlijk heerlijk comfortabel. Aco Shoes levert veel verschillende modellen in vele stijlen.

Legero
Oostenrijks merk schoenen dat bekend staan om zijn lichte comfortabele schoenen. Onder de naam Superfit brengt Legero ook kinderschoenen op de markt.

Hartjes
Aan de naam zou je het niet zeggen maar ook Hartjes schoenen komen uit Oostenrijk. Naamgever van Hartjes schoenen is de orthopeed Heinrich Hartjes die het merk ruim 60 jaar geleden heeft opgericht. Hartjes schoenen zijn heel goede comfortschoenen voor heren en dames. Als koper heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten en modellen schoenen met een aantrekkelijk design.

Scholl
Scholl is een  topmerk dat gezonde comfort schoenen maakt. Scholl schoenen zijn volgens vele deskundigen de allerbeste en allergezondste schoenen die je kunt kopen. Scholl schoenen zijn echte gezondheidsschoenen maar dat zie je er absoluut niet aan af, Scholl schoenen zijn er in alle schoenmodellen. Het zijn moderne modieuze schoenen.

Het geheim van Scholl schoenen is dat ze het lopen op blote voeten zoveel mogelijk benaderen. Niets is namelijk zo goed voor je voeten als blootvoets lopen. Scholl schoenen absorberen schokken en ontzien je lichaam.

Scholl schoenen worden al meer dan een eeuw gemaakt, en al die tijd maken ze betaalbare gezonde schoenen die lichamelijke krachten tegengaan en verhelpen. Helaas zijn Scholl schoenen lastig verkrijgbaar in Nederland.

Gadea
Gadea is een Spaans merk schoenen dat bewijst dat ook comfortschoenen heel mooie en modieus kunnen zijn. Gadea maakt bijvoorbeeld niet alleen heel comfortabele laarzen, laarsjes, instappers en veterschoenen maar ook sierlijke pumps die heel comfortabel zijn om te dragen. Gadea maakt alleen damesschoenen.

Brako Anatomics
Een ander goed Spaans merk dat comfortschoenen maakt is Brako. Hun Brako Anatomics schoenen zijn comfortschoenen en comfortlaarzen voor dames. Brako maakt bijzonder modieuze schoenen en laarzen, die absoluut niet als comfortschoenen te herkennen zijn. Tenminste, niet aan de buitenkant

Ganter
Duits kwaliteitsmerk comfortschoenen dat als sinds 1922 gezondheidsschoenen maakt. Ganter schoenen zijn heel flexibel en staan bekend om hun goede zolen die het lopen op blote voeten benaderen. Ganter doet heel veel aan de ontwikkeling van schoenen en heeft vele uitvindingen op dit gebied op zijn naam staan. Deze comfortschoenen zijn dan ook bijzonder goed!

Pediforma
Betaalbare comfortschoenen. Pediforma richt zich in eerste instantie op diabetes patiënten, maar deze comfortschoenen zijn ook prima voor mensen met andere voetklachten of gevoelige voeten. De collectie Pediforma schoenen bestaat vooral uit damesschoenen (en enkele herenschoenen), en uit sneakers, klittenbandschoenen en veterschoenen.

Skecher Shape Ups
Skechers is HET voorbeeld van dat gezonde comfortabele schoenen ook hip en stoer kunnen zijn. De comfortschoenen van Sketchers zijn gezonde comfortschoenen die iedereen wel wil dragen. De meest bekende comfortschoenen van Skechers zijn de Skechers Shape Ups. Met deze gezonde schoenen train je je lichaam terwijl je loopt. Je spieren worden sterker, je houding wordt verbeterd en je verliest gewicht. Dit alles door simpelweg je dagelijkse stappen te maken. De Skechers kinetic wedge technologie is hiervoor verantwoordelijk.

Onderwerp:
Hierboven vind je de beste comfortschoenen. Dit zijn goede gezondheidsschoenen en extra comfortabele schoenen van de beste merken comfortschoenen. Het betreft comfortschoenen dames en comfortschoenen heren.