Draag je veterschoenen met de zomer, of ga je voor een paar mooie zomerse instappers? Wij kijken hier naar de mooiste instappers voor de zomer.

Espadrilles

De zomerse instappers bij uitstek. Espadrilles zijn zomerschoenen die ieder jaar weer populairder zijn geworden. Espadrilles stammen uit de Pyreneeën, daar droegen de landarbeiders vroeger de klassieke espadrilles van riet en gras, zoals men in Nederland klompen droeg.

En nog steeds komen de beste en mooiste espadrilles uit Spanje. Er zijn veel Spaanse schoenmerken die helemaal gespecialiseerd zijn in espadrilles. Dat zijn overigens lang niet altijd de klassieke instappers voor dames en heren, maar vaak ook luxe sleehak-sandalen met zolen met jute en touw.
Kijk hier voor de beste espadrilles

Moccasins

Zoals de espadrilles afgeleid zijn van de Spaanse boerenschoenen, zo zijn de moccasins een variant op het schoeisel dat indianen eeuwen geleden al droegen. En evenals espadrilles hebben deze instappers ook een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en betreft het tegenwoordig schoenen die helemaal aan de eisen van de moderne tijd voldoen.

Maar veel moccasins stralen nog wel de echte indiaanse stijl uit, zoals de moccasins van Minnetonka, de meest toonaangevende fabrikant van moccasins. Deze moccasins staan bijzonder leuk bij kleding in hippie stijl. Maar moccassins heb je tegenwoordig ook in heel andere stijlen. Wanneer is een instapper dan een moccasin? Als er een een (niet functionele) op is aangebracht. Dat is het kenmerk dan een moccasin.
Kijk hier voor de beste moccasins

Loafers

Met loafers worden vaak alle soorten instapschoenen bedoelt, maar in principe zijn loafers platte schoenen zonder veters die gemaakt worden van verschillende soorten leer. Ook loafers zijn afgeleid van een oud soort schoen, in dit geval van schoenen zoals men deze in Noorwegen droeg. Qua uiterlijk lijken loafers vaak op moccasins, maar ze missen de voor moccasins kenmerkende veter.
Kijk hier voor de beste loafers

Ballerina’s

De bekende instappers voor dames horen ook bij het zomerseizoen. Ballerina’s zijn – zoals de naam al aangeeft – van balletschoenen afgeleid. Veel instappers voor dames worden onder de ballerina’s geschaard. Hun stijl is dan ook heel divers. Soms zijn ze eenvoudig om te zien, soms zijn ballerina’s voorzien van vele opsmuck zoals strikjes, veters en kraaltjes. Kenmerkend voor ballerina’s is de vorm die ronder is dan die van moccasins en loafers.
Kijk hier voor de beste ballerina’s

Slippers

Als we het over zomer en over instappers hebben, dan moeten we de slippers natuurlijk ook even noemen. Dit zijn immers ook schoenen waarin je  zo instapt. En wat er er nou meer zomers dan een slipper! In tegenstelling tot andere instappers zijn slippers helemaal open aan de bovenkant. Vooral de populaire teenslippers die alleen een bandje hebben dat je tussen de tenen klemt. Badslippers hebben een dikkere band aan de bovenkant.
Kijk hier voor de beste slippers

Zie ook:
Onderwerpen:
Slippers, dames, heren, espadrilles, mocassins, loafers, instappers, schoenen zomer, moccasins, ballerinas.