Online komen er steeds meer schoenenwinkels bij. Maar wat zijn nu goede schoenenwinkels waar je voordelig goede schoenen en laarzen kunt kopen, en welke winkels kun je het beste links laten liggen?

De website Beste Kopen bekeek alle grote online schoenenwinkels en kwam tot een overzicht van beste winkels om online schoenen te kopen.

Er zit nogal veel verschil in online schoenenwinkels. Je kunt ze grofweg in drie categorieën indelen

Schoenenwinkels met een webwinkel

Schoenen kopen via internet is erg populair. Alle grote ketens van schoenenwinkels hebben daarom naast hun filialen ook een grote webwinkel. Het aanbod van deze online schoenenwinkels is gelijk aan dat van hun normale winkels, maar online heb je veel meer keuze uit maten. In de filialen zijn populaire maten vaak uitverkocht en minder populaire maten vaak niet op voorraad. In hun internetwinkel is het aanbod veel completer.

Grote internationale schoenenwinkels

Ze komen uit Duitsland (Zalando), Frankrijk (Spartoo, Sarenza) of Zweden (Brandos) en bieden een waanzinnig groot assortiment aan schoenen en laarzen. Hun Nederlandse webwinkels zijn helemaal op Nederland gericht maar je profiteert van scherpe prijzen die dit soort grote internationale winkels bij de fabrikanten kunnen bedingen. Hun aanbod is dan ook internationaal, wat inhoudt dat je er veel tot dusver in Nederland onbekende schoenmerken tegenkomt terwijl van de Nederlandse schoenfabrikanten alleen de beste in het assortiment zijn opgenomen.

Kleine specialistische schoenenwinkels

Daarnaast zijn er nog wat kleinere webwinkels die schoenen verkopen. Om stand te kunnen houden tussen de grote online schoenenwinkels en de schoenwinkelketens zijn deze kleine online schoenenwinkels vaak gespecialiseerd in een bepaald soort schoen, bijvoorbeeld sneakers, pantoffels of slippers. Ook zijn er schoenenwinkels die helemaal gespecialiseerd zijn in één merk.

Kijk in het bovengenoemde overzicht van beste schoenenwinkels voor alle namen en internetadressen.