Sportschoenen heb je in alle soorten. Zaalsporten stellen totaal andere eisen aan een sportschoen dan voetbal op een veld, en de bewegingen die je met tennis maakt vragen weer heel andere eigenschappen van een schoen.

Daarom is belangrijk dat je de juiste sportschoenen voor de juiste sport draagt. Daarom hier een kort overzicht van de beste schoenen voor de belangrijkste sporten.

Aanbiedingen van de beste sportschoenen
Wil je goede sportschoenen kopen maar er niet te veel voor betalen? Kijk dan bij informatie, tips en aanbiedingen van sportschoenen. Op deze website kun je onder andere per sport de aanbiedingen vinden van de belangrijkste online aanbieders van sportschoenen.

Sportschoenen: Hardloopschoenen
Een goede schokabsorbtie is nodig bij sportschoenen als je veel op asfalt loopt. Een profiel is dan minder noodzakelijk. Dat wordt anders bij hardloopschoenen die op overharde paden zoals in het bos worden gebruikt. In dat geval is een goed profiel wel wenselijk.

Koop hardloopschoenen een maatje groter dan je gewone schoenen. Een vingerbreedte ruimte tussen tenen en de punt van de hardloopschoen is geen overbodige ruimte omdat je voeten tijdens het hardlopen uitzetten.

Sportschoenen: Voetbalschoenen
Voetbalschoenen heb je in verschillende soorten. Ten eerste heb je voetbalschoenen voor op gras, voetbalschoenen voor op kunstgras en voetbalschoenen voor in de zaal. Voetbalschoenen voor gras kun je ook op kunstgras gebruiken maar met specifieke schoenen voor kunstgras heb je een veel betere grip op die ondergrond. Dit komt doordat de noppen dichter bij elkaar staan en meer wrijving aankunnen.

Tips voor het kopen van voetbalschoenen vind je op de hierboven genoemde website met informatie, tips en aanbiedingen van sportschoenen.

Sportschoenen: Hockeyschoenen
Hockeyschoenen zijn sportschoenen die veel grip en een goede wendbaarheid nodig hebben. Daardoor beschikken goede hockeyschoenen over een multi noppenzool. De pasvorm van deze sportschoenen is ook erg belangrijk omdat je door het vele draaien blaren kunt krijgen als je voet in de schoen kan schuiven. Ook belangrijk is het om te weten dat je met een lichte hockeyschoen sneller bent.

Sportschoenen: Tennisschoenen
Ook tennisschoenen moeten goed passen om geen blaren te krijgen. Let bij het kopen van tennisschoenen goed op de ondergrond waarop je het meest speelt. Voor binnenbanen is er geen profiel nodig maar bij buitenbanen op gravel of gras is dit echt nodig. Goede merken voor tennisschoenen zijn Asics, Adidas, Wilson, K Swiss en Babolat.

Sportschoenen: Fitness schoenen
Bij fitness krijgen spieren, pezen en gewrichten veel te verduren. Daardoor is het aan te raden gebruik te maken van speciale fitness schoenen en niet van gewone gympen. Kies bij fitness altijd voor sportschoenen met een hele goede demping zoals Nike Air, Nike Zoom Air, Adidas Aiprene of Asics GEL. Alle vormen van fitness geven het lichaam veel schokken en vragen veel stabiliteit. Een antislipzool en brede buitenzolen zijn belangrijk.

Op de loopband en bij cardio zijn lichte fitness schoenen aan te raden, voor aerobics en andere dans-vormen van fitness zijn schoenen met een profiel aan te raden omdat je anders snel uitglijdt.

Meer tips en sporten
Kijk voor meer tips met betrekking tot sportschoenen voor deze en andere sporten bij de bovengenoemde website met tips, informatie en aanbiedingen van sportschoenen.