Als de zon weer gaat schijnen en de temperatuur weer gaat stijgen wordt het tijd om de zomerschoenen weer uit de kast te halen. Heerlijke lichte en luchtige schoenen voor als het zonnetje schijnt.

Hier kijken we naar de fijnste schoenen voor lente en zomer. Zomerschoenen voor zowel dames als heren.

Ballerina’s

Sierlijke zomerse schoenen voor dames en meisjes. Ballerina’s zacht en licht aan de voeten. Daardoor kun je ze probleemloos de hele dag dragen. Ballerina’s zijn heel elegant en passen perfect onder een rok of een zomerjurkje. Maar ze staan ook sierlijk en vrouwelijk onder jeans. Eigenlijk kun je ze altijd en overal dragen als het een beetje mooi weer is. En onder iedere outfit.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken ballerina’s

Mocassins

Andere instappers, maar minder sierlijk en elegant dan ballerina’s. Hoewel er ook fabrikanten zijn die elegante instappers als mocassins op de markt brengen. De originele mocassin is afgeleid van indiaanse schoenen. Mocassins zijn gemaakt van zacht leer en heel aangenaam om te dragen. Aan de bovenkant zijn deze zomerschoenen versiert met lintjes, strikjes, kralen of andere versierselen.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken mocassins

Espadrilles

Een ander soort zomerse instapper is de espadrille. Ooit waren espadrilles in de Pyrenee├źn werkschoenen die door boeren gedragen werden. Zoals de klompen in Nederland. Tegenwoordig zijn espadrilles echte zomerse vrijetijdsschoenen die gedragen worden door zowel mannen als vrouwen. Vooral in het Middellandse Zeegebied zijn espadrilles erg populair. Espadrilles kun je herkennen aan hun zool, die van touw of jute is gemaakt.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken espadrilles

Bootschoenen

Bootschoenen zijn zomerschoenen voor mannen. Zoals het goede zomerschoenen betaamt zijn ze licht, luchtig en comfortabel om te dragen. Bootschoenen zijn echte vrijetijdsschoenen. Ze zijn afgeleid van de schoenen die op zeilschepen en plezierjachten gedragen worden (het woord boot staat dus echt voor boot en niet voor een laars). Ze zijn te herkennen aan hun grove witte zolen die veel grip geven. Deze zomerschoenen zijn van leer en hebben vaak een lederen veter rondom de schoen.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken bootschoenen

Loafers

Een vijfde soort instapper is de loafer, die ook wel de slip-on wordt genoemd. Loafers lijken wel wat op de ballerina’s maar zijn minder open op de wreef. Deze zomerschoenen zijn daardoor wat gekleeder om te zien en worden niet alleen door vrouwen gedragen maar ook tot mannen. Dit in tegenstelling tot de ballerina. Loafers stammen uit Noorwegen. Daar werden ze zo’n honderd jaar geleden al gedragen als een casual schoen die je makkelijk kon aanschieten. In de jaren 50 werden loafers wereldwijd erg populair.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken loafers

Sneakers

Maar zomerschoenen hoeven natuurlijk niet altijd instappers te zijn. Ook sneakers zijn razendpopulair in de lente, de zomer en het najaar. Ook sneakers zitten namelijk comfortabel en tonen heel sportief. En ook sneakers zijn verkrijgbaar in veel zomerse kleuren en met vrolijke prints. Maar ook de meer neutrale sneakers zijn populair in de zomer.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken loafers

Sandalen

De meest gedragen zomerschoen is de sandaal. Sandalen heb je dan ook in vele stijlen en vormen. Het is een breed begrip. In feite wordt bijna iedere open schoen een sandaal genoemd. Sandalen kunnen zomerse pumps zijn, hooggehakt en modieus, maar er zijn ook herensandalen en gezondheidssandalen waar weinig modieus aan is. Ook bij kinderen zijn sandalen razendpopulaire zomerschoenen.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken sandalen

Slippers

Ook slippers zijn zomerschoenen die je in alle soorten en maten tegenkomt. Je hebt de populaire teenslippers, die tegenwoordig lang niet alleen maar op het strand worden gedragen. Je hebt de badslippers, die vooral op vakantie populair zijn. Maar je hebt ook trendy slippers als de Birkenstocks die in de zomer de hele dag door gedragen kunnen worden.
Kijk hier voor aanbiedingen en informatie over de beste merken slippers

Zie ook