zomerschoenen
’s nachts is het nog koud, maar overdag schijnt de lentezon al weer volop. De zomer komt er al weer aan! Dat is ook in de schoenenwinkels te zien. Hier worden steeds meer schoenen uit de zomercollecties uitgestald. Hoera voor de zomerschoenen!

De nieuwe collecties

De zomercollecties zijn dit jaar weer zonnig en zomers. Wil je weten wat er allemaal aan zomerschoenen beschikbaar is, hoe mooi deze schoenen zijn en wat ze kosten? Kijk dan bij de nieuwe collecties schoenen bij de belangrijkste winkels voor een goed overzicht.

Hier vind je de online aanbiedingen van zomerschoenen van Nelson, Ziengs, Van Haren, Schuurman en vele andere goede schoenenwinkels.

Voor welke zomerschoenen ga jij?

Welke schoenen draag jij graag in de zomer? Sandalen zijn heerlijke schoenen voor de zomer. Van stoere outdoorsandalen voor heren tot de vele modieuze sandalen voor dames die ieder seizoen weer in veel nieuwe modellen en designs worden uitgebracht. De designers van de beste schoenenmerken leven zich ieder jaar weer helemaal uit op de sandalen voor dames die ze ontwerpen. Dit soort schoenen leent zich uitstekend voor mooie verrassende ontwerpen, originele details en unieke versieringen. Kijk bij de bovenstaande collecties je ogen uit naar de mooiste damessandalen, de meest modieuze zomerschoenen.

Maar de meest populaire zomerschoen is niet eens de sandaal, maar dat zijn de slippers.  Vooral de teenslippers zijn de laatste jaren populair, maar ook de badslippers / sportslippers zijn weer aan een comeback bezig. Slippers zijn geweldige zomerschoenen voor zowel dames, heren als kinderen. Veel minder schoen kan je niet hebben (vooral bij de teenslippers), maar toch kunnen ook slippers een prachtige uitstraling hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de damesslippers met decoraties. Als je daar geen zomergevoel van krijgt!

En dan de espadrilles! Deze uit Noord Spanje stammende schoenen worden steeds populairder tijdens de Nederlandse zomers. De oorspronkelijke espadrilles zijn boerenschoenen. Wat voor Nederland de klomp is, dat is voor Spanje de espadrille. Met werkschoenen hebben de espadrilles vandaag de dag niets meer te maken. Je hebt ze in heel verschillende soorten. Als een soort gympen (ook voor mannen) en als juist heel modieuze zomerschoenen voor dames. De gevlochten zolen zijn eigenlijk de enige overeenkomst tussen al deze verschillende schoenen. Kijk bij de bovenstaande link voor alle mooie espadrilles van de beste merken. De meeste goede espadrilles komen nog steeds uit Spanje.

zomerschoenen mode

Een beetje in de lijn van de espadrilles vinden we de moccasins. Alleen stammen deze schoenen niet uit Spanje maar vinden ze hun oorsprong bij de Noord Amerikaanse indianen. Ook de moccasins zijn ver van hun oorspronkelijke model afgedwaald en zijn nu in veel heel uiteenlopende modellen te koop. Niet alleen als zomerschoen.

Wel weer voorbehouden aan de zomer (en de andere aangename maanden in voorjaar en najaar) zijn de bootschoenen. Zoals de naam al aangeeft zijn deze schoenen ooit voor de watersport bedacht. Het zijn van oorsprong lichte flexibele schoenen die toch een heel goede grip geven. Ze zijn ooit door Paul Sperry ontworpen voor watersporters die met deze schoenen veilig over het dek van hun jacht of zeilboot konden lopen. Vandaag de dag zijn bootschoenen echter vooral heerlijk comfortabele zomerschoenen voor heren.

En last but not least zijn er de zomersneakers. Voor zowel dames, heren als meisjes en jongens zijn er weer heerlijke sneakers voor de zomer te vinden in de nieuwste collecties. Meestal gemaakt van luchtig canvas en vaak uitgevoerd in zomerse kleuren en prints.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht voor al deze nieuwe zomerschoenen bij de beste schoenenwinkels van Nederland en België.

 
Onderwerpen:
Schoenen zomer, zomersneakers, zomerschoenen, beste schoenen warm weer, hoge temperaturen.