De desert boot is een gekleed leren laarsjes dat vooral door heren gedragen wordt, al zijn er ook desert boots voor dames. De echte desert boots zijn enkellaarsjes van leer of suède met veters. Het aantal ogen voor de veters ligt lager dan bij andere veterschoenen.

De desert boots waren een variant op de chukka boots die in de Tweede Wereldoorlog door soldaten in de woestijn werden gedragen. Rond 1950 maakte schoenfabrikant Clarks een “straatversie” van deze woestijnschoen die een denderend succes werd.

De desert boot uit die tijd wordt door Clarks nog steeds in grote getale gemaakt en verkocht. Al heeft die eerste desertboot in de loop der jaren ook vele broertjes en zusjes gekregen.

Aanbiedingen desert boots

Tip: Kijk bij de aanbiedingen van Clarks schoenen voor de originele desert boots en andere Clarks schoenen tegen een lage prijs, of bij de onderstaande aanbiedingen van desert boots voor de desert boots van alle merken.

Chukka boot werd desert boot

Basis van de desert boot is de chukka boot. Een klassieke Engelse herenschoen die zijn naam aan het polo-spel heeft ontleend. In de Tweede Wereldoorlog werd er voor de woestijnsoldaten een sterkere en robuste versie ontwikkeld met crepe-zolen. Crepe is een extra goed dempende en waterafstotende rubbersoort. Deze zool is nog steeds te vinden onder echte desert boots.

De beste desert boots

Clarks maakte de desert boot in een wat luxere versie populair bij het grote publiek, en dit Britse schoenmerk is nog steeds toonaangevend in desert boots. Maar er zijn ook andere merken die mooie desertboots maken zoals Esprit, Jack & Jones, Santoni en Poelman. De desert boots van deze fabrikanten, en van heel veel andere schoenmerken, vind je bij de aanbiedingen van desert boots bovenaan deze pagina.

Kijk in het bovenstaande overzicht voor desert boots tegen een lage prijs.


Samenvatting:
Hier kijken we naar de geschiedenis van de desert boot en naar aanbiedingen van desert boots van de beste merken. Clarks maakte van de chukka boot een desert boot die comfortabel is om te dragen en er mooi en stijlvol uitziet. Inmiddels maken veel goede schoenfabrikanten goede desertboots.