Dr. Martens schoenen zijn zeer stevige schoenen uit Duitsland. Dr. Martens schoenen zijn populair in diverse subculturen als punkers, grungers en skinheads maar ze maken hun schoenen voor een breed publiek.
Maak hier kennis met Dr Martens schoenen en de goedkoopste aanbieders van deze stoere schoenen in Nederland.

Online winkels waar je Dr Martens goedkoop kunt kopen

Om met het laatste te beginnen. Hieronder vind je de beste winkels voor Dr Martens schoenen. Deze winkels bieden een grote collectie van dit merk schoenen tegen lage prijzen aan.

Stevige stappers voor een breed publiek

Dr. Martens schoenen zijn zeer stevige schoenen uit Duitsland. Dr. Martens schoenen zijn populair in diverse subculturen als punkers, grungers en skinheads maar ze maken hun schoenen voor een breed publiek.

De stevige Dr. Martens schoenen zijn er als herenschoenen, damesschoenen en kinderschoenen. En denk niet dat Dr Martens saaie gezondheidsschoenen maakt. Integendeel, Dr Martens schoenen zijn er als laarzen, sandalen, ballerina’s, gympen en andere schoenen en ze zien er hip en modern uit.
Uniek aan Dr. Martens schoenen is het Airwair systeem dat de zool tijdens het dragen ondersteunt. Dit systeem wordt bouncing soles genoemd. De zolen zijn met luchtkussens bekleed.

De eerste Dr Martens schoenen waren legerschoenen

De Duitse legerarts Dr. Martens blesseerde zich in de Tweede Wereldoorlog tijdens het skiën gedurende zijn verlof. Zijn geblesseerde enkel deed veel pijn in de legerlaarzen die hij voor zijn werk moest dragen, zodat hij besloot zelf comfortabele legerschoenen te ontwerpen. Dit was de geboorte van de originele Dr Martens schoenen die tot op de dag van vandaag worden gedragen.

Zijn schoenen, die overigens pas na de Tweede Wereldoorlog af waren, werden in 1947 in productie genomen. Doktor Martens richtte hiervoor samen met de Luxemburger Herbert Funck een fabriekje op in de omgeving van München. De schoenen waren een soort werkschoenen die stabieler waren, comfortabeler zaten en over een zachtere schoenzool beschikte dan gebruikelijk was bij veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen.

De Dr Martens schoenen werden een succes. In de jaren 50 werden de schoenen in meer dan 200 designs verkocht. Opmerkelijk genoeg was 80% van de kopers vrouw.

De doorbraak van Dr Martens schoenen

De internationale doorbraak van Dr. Martens schoenen kwam na 1960 toen de Britse Griggs Company de schoenen in licentie ging produceren. Het was Griggs die het logo bedacht, het karakteristieke gele naaigaren op de Dr Martens schoenen aanbracht en die de slogan “with bouncing soles” bedacht.

In Engeland werden Dr. Martens schoenen heel populaire werkschoenen die vooral door militairen, fabrieksarbeiders, politieagenten en postbodes werden gedragen. De Engelse versie van de Dr. Martens schoenen waren dan ook de ideale werkschoenen. Ze zaten comfortabel, waren sterk en waterafstotend, en ze konden tegen stoffen als benzine, olie en zuren.

Nog steeds bestaat het overgrote deel van de collectie Dr Martens laarzen en schoenen uit stevige booties. Stoer om te zien, al gaat het merk bij sommige dameslaarzen ook een  bloemetjesprint of andere versiering niet uit de weg.

Kijk bij de aanbiedingen van de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor alle Dr. Martens schoenen en hun laagste prijs.

Onderwerpen:
Dr Martens schoenen, Dokter Martens laarzen, boots, booties.