Dynafit is een Oostenrijkse fabrikant van hardloopschoenen en skischoenen. In Nederland en België zijn vooral de trialrunning hardloopschoenen van Dynafit bekend. Dit zijn heel heel lichte en comfortabele hardloopschoenen voor het hardlopen onder moeilijke omstandigheden en op slecht terrein.

Dynafit trailschoenen zijn beperkt in ons land te koop, maar online kopen is geen probleem. Onderstaande Nederlandse en op Nederland gerichte winkels bieden tegen aantrekkelijke prijzen Dynafit schoenen aan. Kijk hier voor de Dynafit trailrunning hardloopschoenen

Informatie Dynafit schoenen

In 1950 begint Dynafit onder de naam Humani met het maken van skischoenen. Vijftien jaar later brengen ze de eerste skischoenen met gespen op de markt. Vanaf 1973 vestigt Dynafit zijn naam wereldwijd via vele sportieve successen met onder andere de wereldberoemde skiers Franz Klammer en Leonhard Stock.  Op Dynafit skischoenen worden vele wereldtitels en Olympische medailles gehaald.

In 1991 komt Dynafit kortstondig in Zwitserse handen, maar in 2001 wordt het eigendom van de Oostenrijkse Salzer-Ueberreuter-Economos Group. Skischoenen worden er dan al drie jaar niet meer bij Dynafit gemaakt. In 2003 is er alweer een nieuwe eigenaar, de Italiaanse Oberalp Group die ook Salewa bezit. Als onderdeel van Salewa gaat Dynafit weer skischoenen, maar ook skikleding en ski-accessoires maken.

In Nederland kennen we Dynafit vooral als fabrikant van goede hardloopschoenen. Vooral de Dynafit Pantera en Dynafit Feline trailrunning loopschoenen zijn erg gewild. Dynafit schoenen staan bekend als lichte en comfortabele loopschoenen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels om Dynafit hardloopschoenen en andere Dynafit schoenen goedkoop te kopen.

Meer informatie

Onderwerpen:
Dynafit schoenen, trailrunning, trail schoenen, trail hardloopschoenen, trailrun loopschoenen.