Aan duurzaamheid bij de productie van alles dat we kopen wordt steeds meer waarde gehecht. Dat is niet anders bij schoenen. Veel schoenmerken doen echt hun best om zo duurzaam en milieuvriendelijk te produceren. Maar voor mensen met een puur ecologische levensstijl gaat dit niet ver genoeg. Gelukkig komen er voor hen steeds meer ecologische schoenen in de winkels. En ook deze schoenen kunnen heel mooi en comfortabel zijn.

Aan goede ecologische schoenen zie je het ecologische niet af. Het kunnen sportieve sneakers zijn, stijlvolle veterschoenen of elegante pumps. Alles op schoenengebied is tegenwoordig ook in een ecologische variant te koop.

Natuurschoenen, ecologische schoenen, natuurvriendelijke schoenen, milieuvriendelijke schoenen, groene schoenen (figuurlijk dan), ecoschoenen, duurzame schoenen, het aantal benamingen voor dit natuurvriendelijke schoeisel is bijna nog groter dan het aanbod.

Sanuk, Melissa, El Naturalista, Beyond Skin, Veja, Terra Plana en andere merken zijn helemaal gespecialiseerd in dit soort schoenen, maar ook grote schoenmerken houden zich steeds meer bezig met het ontwikkelen van natuurvriendelijke en milieuvriendelijke schoenen.

Het ene merk gaat daar verder in dan de andere. Ook wat de “groene” merken betreft. Zo zijn de schoenen van Beyond Skin vrij van dierlijke materialen, maar gebruikt El Naturalista gewoon leer.

Kijk in het bovengenoemde overzicht van beste ecologische schoenen kopen voor de mooiste ecoschoenen voor dames, heren en kinderen.


Onderwerpen:
Beste ecologische schoenen, dames, heren, kinderen, milieuvriendelijke schoenen, milieuvriendelijk geproduceerde schoenen, veganistische schoenen, beyond skin, el  naturalista, ecoschoenen.