El Naturalista schoenen zijn ‘groene’ schoenen. El Naturalista is een Spaans schoenenmerk dat duurzaamheid en aandacht voor de natuur hoog in het vaandel heeft staan.

Maar los van de milieuvriendelijke productie zijn El Naturalista schoenen en laarzen ook mooi om te zien en van prima kwaliteit.

El Naturalista schoenen goedkoop kopen

Onderstaande winkels verkopen online goedkoop El Naturalista schoenen. Deze winkels hebben het grootste aanbod aan El Naturalista schoenen en laarzen en hanteren de laagste prijzen.

Informatie El Naturalista schoenen

El Naturalista (uit te spreken als El Natura Lista) maakt alle soorten schoenen en laarzen voor dames, heren, meisjes en jongens. Alle modellen zijn schoenen op natuurlijke basis. Ondanks de hoge ecologische eisen en goede kwaliteit van El Naturalista schoenen zijn de schoenen en laarzen van dit milieuvriendelijke Spaanse schoenmerk heel betaalbaar.

Kijk bij de aanbiedingen van El Naturalista schoenen van de hierboven genoemde online schoenenwinels wat deze schoenen en laarzen kosten bij de beste aanbieders in Nederland en België.

Hoe natuurvriendelijk  zijn El Naturalista schoenen?

El Naturalista gaat heel ver bij de natuurvriendelijke productie van haar schoenen. Alle materialen (van leer tot rubber) zijn natuurvriendelijk, het kleuren van de schoenen gebeurt op een natuurvriendelijke manier en zelfs de schoenendozen zijn gemaakt van gerecycled karton. En El Naturalista werkt niet alleen duurzaam en met aandacht voor de natuur, maar ook maatschappelijk verantwoord. Zo ondersteunt het merk Unicef, Save the Cildren en SOS Kinderdorpen op tal van manieren.

Met de hand gemaakte schoenen

El Naturalista schoenen zijn ook schoenen die ambachtelijk tot stand komen. Veel van het werk geschiedt met de hand, en altijd door vakkundige mensen. Niet alleen aan het design wordt bij El Naturalista schoenen veel aandacht besteed, maar ook aan het draagcomfort. Op alle punten is El Naturalista een topmerk voor schoenen en laarzen.

El Naturalista kan de milieuvriendelijke productie die ze eisen alleen waarmaken als ze de productie in eigen hand nemen. Alleen zo weten ze zeker dat er aan hun strenge eisen wordt voldaan. Daarom bezit het merk twee eigen schoenfabrieken. Deze zijn te vinden in het Spaanse La Rioja en in Tanger in Marokko. Beide schoenfabrieken zijn gevestigd in streken waar al eeuwen lang schoenen gemaakt worden.

De materialen die nodig zijn om de schoenen te maken worden betrokken van lokale leveranciers. Ook deze hebben vaak een eeuwenlange ervaring opgebouwd en bovendien hoeven de materialen zo slechts een korte route af te leggen wat uitstoot van schadelijke stoffen tegengaat en een betere controle om het naleven van de afspraken mogelijk maakt.

Als materialen worden de beste lokale leersoorten gebruikt, maar ook natuurvriendelijke materialen als bamboe en vilt worden voor de productie van El Naturalista schoenen gebruikt.

Kijk bij de hierboven genoemde aanbiedingen voor het aanbod aan mooie El Naturalista schoenen en laarzen in Nederland en België.

Zie ook: Goede schoenmerken

Onderwerpen:
El Naturalista laarzen, milieuvriendelijke schoenen, El Naturalista schoenen.