Enkelboots is een wat kromme vertaling van het Engelse ankle boots. Een betere vertaling is enkellaarzen of enkellaarsjes. Maar bij die benamingen denkt men al snel aan dameslaarsjes.

Voor lage herenlaarzen gebruikt men daarom vaak liever de wat stoerdere benaming booties of enkelboots. Het aanbod aan deze herenlaarsjes (of in de praktijk vaak hoge schoenen) is heel groot.

Enkelboots zijn lage laarsjes of hoge schoenen. Het onderscheid is niet altijd even duidelijk te maken. Veel enkelboots zijn hoge sneakers. Vaak in een stoere vormgeving, echte mannenschoenen om te zien. Maar er zijn ook enkelboots die het uiterlijk hebben van korte laarzen en je hebt de veterlaarsjes, een mix van die twee. Korte laarzen die je met veters dicht kunt strikken.

Kortom het is moeilijk een definitie te geven van wat enkelboots voor heren precies zijn, daarvoor zijn de verschillen te groot. Op de foto’s op deze pagina zie je wat voorbeelden van enkelboots voor heren. In alle gevallen betreft het veterlaarzen voor heren, maar je hebt ook enkellaarzen voor heren zonder veters.

Kijk voor een overzicht van alle enkelboots voor heren bij de hier boven genoemde aanbiedingen bij de beste online winkels die enkellaarsjes voor heren verkopen. Je weet dan meteen wat de schoenenwinkels in Nederland in de aanbieding hebben aan deze mooie hoge herenschoenen.

Samenvatting:
Hier boven vind je de beste online winkels waar je enkellaarsjes heren kunt kopen. Het aanbod aan enkellaarzen mannen is groot bij deze winkels. Diverse goede fabrikanten van herenschoenen hebben veel enkelboots heren in hun collectie. Deze booties mannen / herenbooties kun je bij deze winkels vinden. Je vindt daar ook meer informatie over de verschillende soorten boots voor heren.