Espadrilles zijn de zomerhit van dit jaar. Je ziet deze mooie zomerse schoenen met hun kenmerkende zool van jute of touw in vele vormen opduiken in de schoenenwinkels.

De traditionele espadrille is een instapper die qua model veel van een ballerina weg heeft. Er zijn echter ook heel andere espadrilles, namelijk espadrilles met een sleehak. Dit zijn elegante zomerschoenen voor vrouwen.

Ooit werden espadrilles alleen gedragen door arme boeren in de Pyreneeën. Het waren toen goedkoop gemaakte schoenen met een zool van gras. Ze werden vooral gebruikt voor werk op het land, zoals we in Nederland vroeger klompen gebruikten.

De huidige espadrilles hebben met deze boerenschoenen weinig meer gemeen. Kijk maar bij de aanbiedingen van espadrilles dames hoe de espadrilles voor dames er uitzien die er in Nederland en België in de winkels te vinden zijn. Het zijn comfortabele canvas zomerschoenen geworden waarbij alleen hun zool van jute of touw nog doet denken aan de boerenschoenen van weleer.

Tip: In dit overzicht met aanbiedingen met espadrilles kun je de hakhoogte selecteren, en zo een overzicht krijgen van alle espadrilles met de door jou gewenste hakhoogte.

Moderne espadrilles

Vooral de espadrilles met sleehak hebben weinig meer gemeen met de Mediterrane variant op de klomp. Maar wat zou het, deze espadrilles met sleehak zijn prachtige schoenen om te zien! Hun uiterlijk is zeer zomers en saai zijn espadrilles met sleehakken nooit. Bovendien bieden espadrilles met sleehak de voordelen van damesschoenen met hoge hakken (lange benen, elegante uitstraling) maar bieden veel meer draagcomfort.

Bekende merken espadrilles met sleehak

Nu ze in de mode zijn hebben veel grote merken espadrilles in hun collectie opgenomen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de espadrilles met sleehak van Via Vai, Lazamani, Tommy Hilfiger, Fred de la Bretonière, Gabor en Cypres. Maar de meeste keuze uit espadrilles heb je nog altijd bij de Spaanse schoenmerken uit de regio waar vroeger al de espadrilles werden gedragen. Voorbeelden van deze fabrikanten zijn Castaner, Gaimo, Kanna en Vidorreta (kijk voor meer specialisten in het overzicht van beste merken espadrilles).

Kortom, als je mooie espadrilles met sleehak zoekt heb je heel veel keuze. Het aanbod aan mooie modieuze espadrilles is dit jaar zeer groot. Kijk maar bij de aanbiedingen van espadrilles wat er op dit gebied allemaal te koop is bij de beste winkels om espadrilles goedkoop in Nederland te kopen.

Onderwerpen:
Espadrilles met sleehak, sleehak espadrilles, sleehak schoenen, damesschoenen met sleehakken.