De benaming espadrille wordt tegenwoordig heel ruim ingezet. De espadrille (Frans) of alpargatas (Spaans) was vroeger de Zuid-Franse / Noord-Spaanse versie van onze klompen. Een goedkoop gemaakte boerenschoen met een zool van vlas. Tegenwoordig zijn espadrilles vaak modieuze damesschoenen. Hier kijken we naar espadrilles met een sleehak.

Er zijn espadrilles voor vrouwen en mannen. Het aanbod varieert van eenvoudige instappers tot luxe damesschoenen. Vooral de espadrilles met een hoge sleehak voor dames zijn erg populair. Dit zijn dan ook vaak prachtige zomerschoenen voor dames.

Kijk in het overzicht espadrilles met sleehak voor honderden mooie dames-espadrilles met zo’n hak. In dit overzicht vind je een grote diversiteit aan espadrilles voor dames.

De mooiste en beste espadrilles

Het Pyrenee├źn gebied is de bakermat van de espadrille, en de beste en mooiste espadrilles komen nog altijd uit Spanje. Alpargatas worden de espadrilles daar genoemd, en er zijn diverse Spaanse schoenmerken die helemaal gespecialiseerd zijn in luxe espadrilles voor dames. Castaner is de meest bekende naam op dit gebied, maar ook Toni Pons, Gaimo, Vidorreta, Kanna, Paloma Barcelo en Macarena zijn Spaanse fabrikanten die prachtige espadrilles maken. In het overzicht van espadrilles met sleehak kom je deze merken dan ook veelvuldig tegen. Kijk bij de beste espadrilles merken voor meer informatie over deze schoenmakers en aanbiedingen van al hun schoenen.

>>> Tip: Alle espadrilles op de foto’s zijn van Castaner.

Wat is een espadrille?

Zoals we al schreven, de espadrille (alpargatas) is van oorsprong een boerenschoen die door arme boeren in de Pyrenee├źn werd gebruikt. De zool van deze schoenen was gemaakt van esparto, een sterke grassoort waar je touw van kan maken.

Touw is nog steeds het kenmerk van espadrilles. Al kunnen we zeggen dat de gelijkenis met de originele espadrilles daar tegenwoordig wel mee ophoudt. Qua vorm lijken de moderne espadrilles niet meer op de simpele sloffen van de boeren uit het verleden. De moderne espadrilles zijn juist vaak sierlijke en elegante zomerschoenen. Het gebruik van touw aan de zijkant van de zool van de moderne espadrilles is de enige overeenkomst met de originele alpargatas.

En zelfs dat touw is zelden nog van gras (esparto) gemaakt. De moderne espadrilles zijn meestal gemaakt van jute uit Bangladesh en voorzien van een onderlaag van gesmolten rubber. Dit laatste is nodig omdat de schoenen ander heel snel zouden slijten op verharde wegen en voetpaden.

Espadrilles met sleehak

Terug naar de espadrilles met sleehak. Deze espadrilles voor dames zijn meestal voorzien van een flinke hak, zodat de zool van touw goed opvalt. Het jute / touw geeft de schoenen een heel zomerse uitstraling. Bovendien laat een sleehak je benen langer lijken, en dat staat natuurlijk prachtig onder een kort zomerjurkje of rokje.

Kijk in het bovenstaand overzicht voor al deze espadrilles met sleehak.

Zie ook: Meer tips espadrilles
Foto’s: Castaner

Onderwerpen:
Espadrilles sleehak, espadrilles met hak dames.