Espadrilles

Ooit, eeuwen terug, was de espadrille een Zuid-Franse / Noord-Spaanse variant op onze houten klompen. In de gebieden rond de Pyreneeën droegen de boeren eenvoudige schoenen met zolen van gevlochten gras.

Deze espadrilles (alpargatas) zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot trendy zomerschoenen. Maar dan heel wat luxer en comfortabeler dan de boerenschoenen van destijds.

Informatie espadrilles kopen

Aanbevolen informatie over espadrilles

Wat zijn espadrilles?

Tegenwoordig worden onder espadrilles schoenen verstaan met een gevlochten zool. Dat kunnen instappers zijn, schoenen die nog enigszins in de buurt van de originele espadrilles komen, en die ook door heren worden gedragen, maar ook sandalen of pumps met een hoge sleehak gemaakt van gevlochten materiaal.

Vroeger bestond het gevlochten “touw” uit de sterke grassoort esparto die in de Pyreneeën groeit. Aan esparto hebben de espadrilles ook hun naam te danken. In het Spaans heten de schoenen alpargatas.

Tegenwoordig worden er meestal jute-twijgen gebruikt als materiaal voor de zolen. Het jute wordt gevlochten en met kokend hete zwavel in model gebracht (gevulkaniseerd).

De meeste espadrilles komen nog steeds uit Spanje. Castaner, Gaimo, Toni Pons, Vidoretta, het is maar een greep uit de Spaanse schoenmerken die de mooiste espadrilles maken. In het overzicht van beste merken espadrilles hierboven staan nog veel meer van die goede espadrille fabrikanten.

Kijk bij de links eerder op deze pagina voor alle informatie over espadrilles en over het goedkoop online kopen van goede espadrilles.

Onderwerpen:
Goedkoop espadrilles online kopen, beste espadrilles tips, informatie espadrilles kopen.