Als je sport heb je goede schoenen nodig. Schoenen die optimaal geschikt zijn voor de sport die je beoefent. Dat geldt voor sporten als voetbal, hockey en basketbal, maar ook voor het fietsen.

Als je gaat wielrennen kun je beter geen algemene sportschoenen gebruiken maar speciale fietsschoenen. Deze wielrenschoenen hebben vele voordelen.

Het belangrijkste voordeel is wel de grip op de pedalen die fietsschoenen geven. Met deze wielrenschoenen kun je beter afzetten en dus meer snelheid maken. Je kunt je voeten met toeclips (riempjes die aan de pedalen zitten) vastmaken aan de pedalen, maar veel goede fietsschoenen beschikken over een clipless systeem waarbij je de schoen direct in het pedaal vastklikt.

Aanbiedingen fietsschoenen

Wil je weten wat er allemaal (voordelig) aan fietsschoenen / wielrenschoenen te koop is? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van fietsschoenen. In dit overzicht vind je de aanbiedingen van meer dan 1.500 verschillende wielrenschoenen voor dames en heren.

Fietsschoenen met clipless systeem

Het clipless systeem heeft ten opzichte van de toeclips het voordeel dat je veel beter “vastgeklonken” zit aan de pedalen. Je hoeft – gemerkt of ongemerkt – geen energie te verspillen aan het op de juiste plaats houden van je voeten, maar je kunt gewoon doortrappen en al je energie daarin steken. Fietsschoenen met clipless systeem geven een veel beter rendement aan energie. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat je met dit soort wielrenschoenen veel gelijkmatiger je energie verdeelt. Deze wordt bij fietsschoenen met clipless systeem aan de hele zool doorgegeven en niet aan één deel van de voet, wat bij toeclips vaak het geval is.

Merken die goede wielrenschoenen / fietsschoenen maken zijn Shimano, Giro, Diadora, Lake, Mavic, AGU en Sidi. Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van fietsschoenen voor goedkope fietsschoenen / wielrenschoenen van deze en andere merken.

Onderwerpen:
Fietsschoenen clipless systeem, goedkope clipless fietsschoenen, wielrenschoenen dames, heren.