Gaastra International Sportwear is en Nederlandse fabrikant van schoenen en sportkleding. Het is van origine een Fries bedrijf maar tegenwoordig staat het hoofdkantoor in Amstelveen. Gaastra is sinds 2000 een dochteronderneming van McGregor.


De schoenen van Gaastra zijn sportief en hebben een zeer hoge kwaliteit.

Gaastra schoenen goedkoop online kopen

Kijk hier voor een overzicht van Gaastra schoenen tegen goedkope prijzen

Gaastra was vroeger een zeilmakerij en ging later vanuit die hoedanigheid zeilkleding en zeilschoenen maken. Dat verklaart de sportieve outdoor kwaliteit van deze schoenen en laarzen.

Hoewel Gaastra pas sinds 1996 schoenen maakt is het een groot schoenenmerk met een breed assortiment. Gaastra maakt alle soorten schoenen zoals sneakers, hoge veterschoenen, halfhoge veterschoenen, instappers, mocassins, teenslippers, snowboots, hoge en halfhoge laarzen, ballerina schoenen,… en ga zo maar door.

Informatie Gaastra schoenen
Land: Nederland
Bestaat sinds:  1996 (als schoenenmerk)
Maakt ook: Zeilkleding en sportkleding
Sinds 2000 is Gaastra onderdeel van McGregor

Belangrijke soorten Gaastra schoenen
Sneakers, laarzen, veterschoenen, maar ook andere soorten schoenen

Geschiedenis van Gaastra
Als bedrijf werd Gaastra in 1897 in Sneek opgericht, maar dat was een zijlmakerij (Gaastra Sail). In 1996 ging men schoenen en kleding maken. Met succes, want al in 2000 werd het merk overgenomen door McGregor.

In 2008 werd het hoofdkantoor naar Amstelveen verplaatst. In korte tijd is Gaastra International Sportwear uitgegroeid tot een grote belangrijke fabrikant van schoenen, sportkleding en outdoor-kleding.