Giorgio 1958 is een Italiaans schoenenmerk dat nog echte handgemaakte schoenen verkoopt. Het bekende Italiaanse vakmanschap waar Italiaanse schoenmode altijd goed om bekend stond vind je nog steeds terug bij Giorgio schoenen.

De beste (en goedkoopste) winkels voor Giorgio 1958 schoenen

De stijlvolle Giorgio schoenen (of Giorgio 1958 schoenen zoals ze officieel heten) zijn in Nederland te koop bij veel goede schoenenwinkels. De beste van deze goede schoenenwinkels vind je hier onder. Deze online schoenwinkels hebben de beste collectie Giorgio schoenen tegen de laagste prijzen.

Handgemaakte luxe herenschoenen

Giorgio herenschoenen zijn zuiver handwerk. Dat betekent niet alleen dat iedere schoen met de hand gemaakt wordt, maar ook dat iedere schoen zorgvuldig behandeld en bekeken wordt. Hoe Giorgio 1958 schoenen gemaakt worden kun je zien in bovenstaande video.

Het materiaal van Giorgio herenschoenen sluit perfect aan bij het vakmanschap van de maker. Er wordt gebruik gemaakt van het mooiste schoenleer dat stevig is maar ook bijzonder soepel. De stevigheid en een goede omsluiting van de voet zijn immers essentieel.

Giorgio schoenen worden gemaakt op een klassieke leest. De schoenen worden vastgenaaid met in pek gedompeld draad. vervolgens worden de binnenzool, de kurklaag en de lederen onderzool daaraan vastgenaaid.

Ondanks hun ambachtelijke werkwijze maakt Giorgio niet alleen klassieke herenschoenen. Naast veterschoenen heeft Giorgio ook sneakers, instapschoenen, enkelboots, moccasins, korte laarzen en andere moderne schoenen in het assortiment.

Omdat Giorgio schoenen handgemaakt zijn het unieke schoenen. Bij de afwerking vinden namelijk poetstechnieken plaats die er voor zorgen dat geen paar Giorgio schoenen hetzelfde is.

Giorgio 1958

Het zal je niet verwonderen dat het schoenmerk Giorgio 1958 in het jaar 1958 is opgericht. Het merk heeft twee vaders, de Italiaan Giorgio Cugnini en de Nederlander Marcel Koppen.

Onder de naam Giorgio 1958 gingen ze op en top Italiaanse herenschoenen produceren, maar dan wel Italiaanse herenschoenen die waren aangepast aan de voeten van de West-Europese man.

Hierdoor hebben Giorgio 1958 schoenen bij de gemiddelde Nederlandse man een betere pasvorm dan andere Italiaanse schoenen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor alle mooie Giorgio schoenen tegen een prijs die net zo aantrekkelijk is als de schoenen zelf.

Zie ook: Meer goede nette herenschoenen

Meer informatie: Giorgio 1958

Onderwerpen:
Giorgio 1958 schoenen, Giorgio schoenen heren. Giorgio 1958 herenschoenen.