Categorieën
Geen categorie

Goedkoop schoenen kopen bij AliExpress of Alibaba

De kans is groot dat je Alibaba en AliExpress al kent. Deze Chinese marktplaatsen zijn bijzonder populair aan het worden. Je kunt ze gebruiken om heel goedkoop schoenen, laarzen en andere spullen te kopen.

Het aanbod op Alibaba en AliExpress is enorm. Alleen op het gebied van schoenen vind je er al honderduizenden aanbiedingen. En schoenen is nog maar één van de vele productgroepen op Alibaba en AliExpress. En de prijzen, die zijn spectaculair laag!

Alibaba en AliExpress zijn beide marktplaatsen van de Alibaba Group. Het grote verschil is dat Alibaba voor bedrijven bedoelt is, je koopt hier hele partijen, en AliExpress voor consumenten. Bij AliExpress kun je dus gewoon één paar schoenen bestellen. Wij schrijven hier dus verder over AliExpress.

Het aanbod op AliExpress is zo goedkoop doordat fabrikanten uit China deze marktplaats gebruiken om hun producten direct aan de westerse consumenten te verkopen. China kent enorm veel grote en kleine fabrieken maar tot voor kort was het voor hen erg moeilijk om hun producten in Europa en Amerika te verkopen. Daarvoor hadden ze importeurs nodig. Met AliExpress hoeft dat niet meer, ze verkopen hun producten via internet direct aan de consument en hoeven daarvoor niet zelf webwinkels op te zetten en te promoten.

Een probleem dat de fabrikanten nog wel hebben is hoe ze moeten opvallen tussen het grote aanbod. Wat dat is AliExpress werkelijk overweldigend.

Voor ons als consumenten is dat grote aanbod echter alleen maar plezierig. Je kunt heel nauwkeurig je wensen opgeven en zo de gewenste schoenen heel makkelijk uit het enorme aanbod vissen. Selecteren kan o.a. op lengtemaat, breedtemaat, kleur, seizoen, patroon, motief, teenvorm, gelegenheid, decoratie en natuurlijk model. De maten zijn Amerikaans, maar als je even in de maattabel kijkt weet je welke maat je moet hebben.

De prijzen zijn heel laag en beginnen bij zo’n 10 euro voor een paar schoenen. Opmerkelijk is dat de verzending in de meeste gevallen gratis is, en dat terwijl de schoenen zo goedkoop zijn en een verre reis moeten maken.

AliExpress en Alibaba zijn marktplaatsen net zoals bijvoorbeeld Ebay en Marktplaats.nl. Je koopt je schoenen en laarzen dus niet van AliExpress maar van een fabrikant of handelaar. Omdat de Alibaba Group zich geen slechte naam kan veroorloven (ze zijn beursgenoteerd) is de bescherming van de kopers heel goed geregeld. Via de Buyer Protection (Consumentenbescherming) kun je een klacht indienen als de schoenen niet op tijd geleverd worden. Als de verkoper dan in gebreke blijft betaald AliExpress je het aankoopbedrag terug.

Wat bij AliExpress wel een nadeel kan zijn is de levertijd. Die is namelijk vaak langer dan je van de online schoenenwinkels in Nederland gewend bent. Dit komt omdat AliExpress en Alibaba de producten vaak in partijen naar Europa sturen om verzendkosten te sparen. De levertijd staat echter netjes vermeld en de verkoper moet zich hier aan houden, anders treedt de Consumentenbescherming in werking.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens bij AliExpress wat er allemaal aan schoenen, laarzen en andere artikelen te koop is.

Zie ook: Acties en outlets Nederlandse schoenenwinkels

Foto’s: AliExpress

Onderwerpen:
Schoenen in China kopen, AliExpress schoenen, Alibaba schoenen kopen.