Ga je in de zaal sporten, dan zijn goede gymschoenen noodzakelijk. Alleen met goede gymschoenen heb je in de zaal voldoende grip, en goede gymschoenen kunnen in de zaal blessures voorkomen.

Voor zaalsporten als zaalvoetbal, basketbal en fitness zijn speciale indoorschoenen  te koop. Deze beschikken over eigenschappen die voor die sporten van belang zijn. Daarnaast zijn er meer algemene gymschoenen. Allrounders die voor alle zaalsporten geschikt zijn.

Aanbiedingen gymschoenen / indoor sportschoenen

Kijk voor een overzicht van goede gymschoenen en andere indoor-schoenen bij de aanbiedingen van gymschoenen. Hier vind je het aanbod aan gymschoenen van alle belangrijke en goede schoenwinkels in Nederland.

Gymschoenen voor kinderen

De meeste (algemene) gymschoenen worden voor kinderen gekocht. Bij gymnastieklessen in de zaal zijn gymschoenen meestal verplicht. Dit om blessures te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat de gymende kinderen strepen op de vloer achterlaten. Echte gymschoenen zijn voorzien van een witte of gele zool die geen zwarte strepen geven.

Gymnastiekschoenen

Gymschoenen is eigenlijk een afkorting van gymnastiekschoenen, de officiële naam van dit soort sportschoenen. De naam gympen werd vroeger ook vaak gebruikt voor gymschoenen, maar tegenwoordig bedoelt men met gympen meestal sneakers, en dat is een heel ander soort schoenen.

Voordelen van gymschoenen

Goede gymschoenen zijn licht en nemen het zweet goed op zodat je niet snel zweetvoeten krijgt. Ze geven optimale grip in de zaal. Demping is ook erg belangrijk bij gymschoenen en andere indoorschoenen. Spieren en gewrichten krijgen (te) harde klappen als de demping onvoldoende is, met lichamelijk klachten als gevolg.

Gymschoenen zijn er met klittenband en met veters. Klittenband gymschoenen zijn makkelijk aan te trekken door kleine kinderen en hebben als voordeel dat ze niet met losse veters loslopen.

Goede merken gymschoenen

De beste gymschoenen worden gemaakt door specialisten in sportschoenen. Bekende sportmerken als Adidas, Asics, Nike, Le Coq Sportif en Rucanor maken heel goede gymschoenen die heel betaalbaar zijn.

Kijk maar bij de bovengenoemde aanbiedingen!

Zie ook: Tips beste sportschoenen

Onderwerpen:
Aanbiedingen gymschoenen, indoor sportschoenen, sport gympen.