Je kunt Havaianas schoenen gerust wereldschoenen noemen. De bekende in Europa zeer populaire sandalen komen uit Brazilië en zijn geïnspireerd op de Japanse Zori sandaal.

Havaianas maakt heel mooie slippers, teenslippers, flipflops, sandalen en espadrilles voor dames, heren, meisjes, jongens en zelfs baby’s. Het zijn heel zomerse schoenen, die dan ook vernoemd zijn naar Hawai, de favoriete vakantiebestemming van de Braziliaanse elite in de jaren 60.

Iedere seconden worden er wereldwijd 6 paar Havaianas verkocht. Dit maakt het Braziliaanse merk tot één van de grootste schoenmerken ter wereld.

Havaianas is vooral bekend om zijn teenslippers, ook wel flipflops genoemd. Deze Havaianas teenslippers zijn gemaakt van rubber en verkrijgbaar in een bijna oneindig aantal kleuren en kleurcombinaties. De geheime rubbercombinatie levert een slipper op die heel goed zijn vorm behoudt en flexibel, huidvriendelijk en reukloos is. De kwaliteit van Havaianas teenslippers / flipflops is veel hoger dan die van op het oog vergelijkbare andere slippers.

De oorspronkelijke Havaianas slippers horen net zo bij een mooie zomer als de zon en het strand.