Teva sandalen zijn niet nieuw, het merk bestaat al een tijdje (sinds 1984), maar toch staan de Teva’s meer dat ooit in de belangstelling.

Teva schoenen kom je dit seizoen overal tegen. Teva sandalen zijn hip en hot. Teva kun je in het rijtje van de Birkenstocks en de Uggs plaatsen, schoenen die ineens razend populair worden omdat ze zo verschrikkelijk fijn zijn om te dragen.

Want ook de Teva sandalen zijn heerlijk comfortabel om te dragen. Het zijn eigenlijk outdoor sandalen, onwikkeld door een gids (Mark Thatcher) die werkzaam was in  Grand Canyon. Hij bedacht voor zijn klanten een sandaal met het comfort van een slipper. Een beetje uit eigen belang, want dan hoefde hij niet telkens hun slippers uit het water te vissen.

Teva Original sandalen

De oorspronkelijk Teva sandaal (tegenwoordig heel toepasselijk Teva Original genoemd) is een eenvoudige sandaal die bestaat uit een teenslipper die met een band van klittenband wordt vastgemaakt om de voet. Veel simpeler kan niet, maar dat neemt niet weg dat zijn Teva sandalen een groot succes werden, in eerste instantie onder zijn collega-gidsen die het ook zat waren telkens achter slippers aan te gaan.

Modieuze Teva’s

Inmiddels kent de oorspronkelijke Teva sandaal vele varianten. Meestal nog goed herkenbaar als Teva sandaal, maar wat modieuzer dan het oorspronkelijke model. Toch durfde veel modegevoelige dames en heren het eerst niet aan om met Teva sandalen aan de straat op te gaan, hoe comfortabel ze ook zitten en lopen. Tot de beroemde modedesigner Marc Jacobs zijn modellen met Teva sandalen de catwalk op stuurde. Toen groeide die heerlijke Teva’s ineens uit tot een mode-item.

 
Onderwerpen:
Teva sandalen, outdoor sandalen, hippe sandalen, comfortabele sandalen.