Het schoenmerk Hi-Tec doet zijn naam eer aan en komt met revolutionaire hi-tech schoenen op de markt. Deze schoen, de Hi-Tec Navigator is voorzien van ingebouwde navigatie voor wandelaars.

De binnenzool van de Hi-Tec Navigator bevat een systeem dat aangeeft wanneer de drager links of rechts moet afslaan. Moet deze linksaf, dan gaat de zool van de linkerschoen vibreren, en moet deze rechtsaf dan geeft de rechterschoen een signaal.

Aangestuurd via een app op de smartphone

De navigatie-software bevindt zich niet in de schoenen maar op de smartphone van de gebruiker. Deze moet een app installeren met alle route-informatie. Deze app is beschikbaar voor Apple en Android. Via Bluetooth maakt de app op de smartphone verbinding met de inlegzolen van de schoenen en geeft de signalen als er afgeslagen moet worden.

Maar de Hi-Tec Navigator bieden meer mogelijkheden. Door gebaren met de voet kan de drager communiceren met het systeem. Zo kan hij of zij locaties taggen.

Technologie van Lechal

De zolen bevatten pods die door het technologie bedrijf Lechal zijn gemaakt. Deze hebben stroom nodig en zijn daarom via USB oplaadbaar. Dat moet ongeveer eens in de twee weken. De Hi-Tec schoenen zelf zijn echte outdoor wandelschoenen, zoals we wel van dit Britse schoenmerk gewend zijn. De Hi-Tec Navigator is waterproof, vuilafstotend en biedt dankzij zijn rubberen Michelin zolen veel grip.