Hiking schoenen of hiking shoes zijn een moderne benaming voor wandelschoenen. Hiking is het Engelse woord voor het maken van een lange wandeling of trektocht. Met hiking schoenen worden dan ook meestal wandelschoenen bedoeld voor een wat zwaardere wandeltocht.

Voor een uurtje lopen in het bos heb je geen speciale wandelschoenen nodig, maar dat is anders als je echt lange afstanden gaat afleggen, vooral als dat meerdere dagen na elkaar is. Dan heb je goede hiking schoenen nodig.

Kijk voor een overzicht van de beste merken hiking schoenen in ons artikel over de beste merken wandelschoenen.

Wil je zien wat de winkels aan hiking schoenen in de aanbieding hebben? Kijk dan bij de aanbiedingen van wandelschoenen. In dit overzicht vind je het aanbod van alle belangrijke schoenenwinkels op dit gebied bij elkaar.

Soorten hiking schoenen

Hiking schoenen kun je onderverdelen in trekkingschoenen en alpineschoenen (ook wel zware trekkingschoenen genoemd). Trekkingschoenen zijn de meest populaire hiking schoenen en hieruit bestaat het grootste aanbod aan hiking schoenen.

Trekkingschoenen zijn even soepel als lage of halfhoge wandelschoenen maar ze zijn steviger en geven meer steun. Ook ademen deze hiking schoenen erg goed en zijn ze vaak waterdicht. Waterdichte hiking schoenen zijn aan de binnenkant gevoerd met Gore-Tex, een stof die absoluut geen water doorlaat. Dat betekent droge voeten, ook als je door water of sneeuw loopt, maar Gore-Tex wandelschoenen ventileren ook slecht waardoor je eerder zweetvoeten krijgt.

Lichte alpineschoenen zijn trekkingschoenen die beter dan trekkingschoenen geschikt zijn voor wandelingen op ruw terrein. Alpineschoenen geven meer steun aan de enkels. Dit wordt bereikt door een stugger soort leer en een stijvere zool te gebruiken.  Dat betekent wel dat alpineschoenen minder comfortabel zitten dan trekkingschoenen.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor goede hiking schoenen voor weinig geld.

Zie ook: Meer wandelschoenen tips

Onderwerpen:
Hiking schoenen, trekkingschoenen, aanbiedingen hiking shoes, gore-tex, alpineschoenen, goede trekking schoenen, informatie wandelschoenen.