Hoe strik je schoenveters? Dat lijkt een rare vraag, want iedereen heeft wel een veterdiploma of is op een andere manier “veterbevoegd”. Maar wist je dat er ongelofelijk veel manieren zijn om je veters te strikken?

Tientallen manieren om schoenveters te strikken

Naast de standaard-knoop en de dubbele knoop zijn er nog tientallen andere manieren om je veters te strikken. Soms met intrigerende namen zoals de chirurgen-knoop, de tweetraps-knoop, de oma-knoop en de Halloween-knoop. We vonden een website helemaal gericht op schoenveteren met alle knopen. De droom van iedere padvinder. De website is Engelstalig maar iedere manier van schoenveters knopen wordt uitgebreid met duidelijke tekeningen geïllustreerd.

Je kunt op deze website zelfs stemmen op je favoriete manier van veteren.

Zo snel kun je veters strikken

Kijk in onderstaande video hoe snel je je veters kunt strikken. In één beweging ben je klaar. Het gaat razendsnel en is heel simpel. Tenminste als je het trucje beheerst. Gelukkig wordt deze snelle manier van veters strikken ook heel langzaam voorgedaan.

Veters strikken van je sneakers

Voor het strikken van de veters van sneakers zijn enkele speciale manieren. Een heel mooi resultaat geeft “de ladder” die je hieronder gedemonstreerd ziet. Hierbij begin je met de beters van binnen naar buiten te steken. Daarna ga je eerst recht omhoog en steekt vervolgens over. 

Leren veters strikken

Wil je je kinderen keren veteren? Laat ze dan eens naar onderstaand filmpje kijken.

Zie ook: Meer tips schoenen dragen
Foto bovenaan: Vans schoenen

Onderwerpen:
Veters strikken, schoenveter vastmaken, veterdiploma, veters sneakers, manieren van veteren.