Het modeconcern Mexx is internationaal één van de meest bekende Nederlandse merken. Ook de Mexx schoenen zijn wereldberoemd.
Mexx heeft schoenen voor dames, heren en kinderen. Mexx schoenen zijn – evenals de andere Mexx mode – trendy, maar niet overdreven trendy. Mexx schoenen en Mexx laarzen zijn draagbaar voor iedereen.

Mexx schoenen online kopen

Hieronder vind je de beste winkels voor Mexx schoenen. Deze webwinkels verkopen online een groot assortiment Mexx schoenen en Mexx laarzen tegen aantrekkelijke prijzen.

Mexx schoenen en laarzen

Het modemerk Mexx is mede door zijn modieuze schoenen en laarzen bekend geworden. Momenteel zijn schoenen (en laarzen) het meest belangrijke product voor het modeconcern Mexx.

Mexx schoenen zijn er voor dames, heren en kinderen waarbij het aanbod aan damesschoenen en dameslaarzen duidelijk het grootst is. Het aanbod aan Mexx schoenen bevat vooral dameslaarsjes, sneakers, slippers en sandalen.

Een internationaal merk mode en schoenen

Mexx is opgericht door de Indier Rattan Chadha. Hij deed dat in Voorschoten zodat Mexx een Nederlands merk is. In 1971 kwam Chadha in Nederland aan met slechts 1.000 guldens als bezit.In 1980 begon Chadha zijn eigen modeconcern.

Aanvankelijk hanteerde hij twee labels, Moustache (voor herenmode) en Emmanuelle (voor damesmode). Omdat één naam voor de naamsbekendheid beter was voegde hij beide merken in 1986 samen. Met heel veel succes want hierna brak Mexx internationaal snel door.

In 2001 verkocht Rattan Chadha het door hem opgerichte Mexx aan het Amerikaanse modebedrijf Liz Claiborne uit New York. Dit leverde Chadha honderden miljoenen op. het hoofdkantoor van Mexx is inmiddels verhuist van Voorschoten naar Amsterdam.Mexx groeide daarna in relatief korte tijd uitgegroeid tot de 30 grootste merken van Europa. Mexx verkocht zijn mode en schoenen in meer dan 50 landen.

Toch raakte het modeconcern in zwaar weer waarna het werd verkocht aan het Turkse modebedrijf Eroglu die het op zijn beurt weer verkocht aan het Brabantse RNF Holding. Deze holding is ook in het bezit van de schoenfabrikant Ferro wat te merken is aan het grote aanbod aan Mexx schoenen en Mexx laarzen. Schoenen en laarzen zijn belangrijker dan ooit voor het modeconcern Mexx.

Kijk voor alle Mexx schoenen en Mexx laarzen bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels.

Foto: Mexx 
 
Onderwerpen:
Mexx slippers, Mexx sandalen, Mexx slippers, Mexx laarsjes.